Формиран е кризисен щаб във връзка с отвлечените в Хаити

...
Формиран е кризисен щаб във връзка с отвлечените в Хаити
Коментари Харесай

Чавушоглу: Формиран е кризисен щаб заради отвлечените в Хаити турски граждани

Формиран е спешен щаб по отношение на отвлечените в Хаити турски жители, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, представен от проправителствения в. " Сабах ".

Постоянно следим развитията. Смята се, че турските жители са отвлечени за искане на откуп, уточни турският външен министър.

Осем турски жители бяха отвлечени в неделя следобяд от тайфа покрай Порт о Пренс. Турците - петима мъже и три дами на възраст сред 20 и 26 години, са пътували с рейс от Доминиканската република към столицата на Хаити, заяви в понеделник почетният консул на Турция в Хаити Хюг Жозюе.

Чавушоглу уточни, че към този момент няма отрицателна информация във връзка със здравословното положение на похитените турци.

Властите в Хаити ни увериха, че се поставят всички нужни старания за скорошното избавяне на отвлечените хора, сподели още турският външен министър.

Той уточни, че води дейна дипломация, с цел да може скоро да бъдат освободени турските жители, като посочи, че поддържа контакт с външните министри на Хаити и Парагвай.

Похитените турци са сътрудници на Хаитянската асоциация за поощряване на образованието. 

От няколко години една от най-мощните банди в Хаити, наречена " 400 Мавозо ", управлява региона сред Доминиканската република и Порт о Пренс, където са отвлечени турските жители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР