Формациите, които са публикували данни за получени дарения са 9.

...
Формациите, които са публикували данни за получени дарения са 9.
Коментари Харесай

Продължаваме промяната - Демократична България с най-много дарения

Формациите, които са разгласили данни за получени дарения са 9. Най-много средства са привлекли от новата коалиция " Продължаваме Промяната - Демократична България ". Общата стойност на паричните дарения за групировката е 971 453 лева (от 111 дарения). Следват ги от коалиция " Левицата ", със 137 201 лева (от 158 дарения) и " Възраждане " – 92 469 лева (17 дарения).

Това демонстрират данни за

Данните демонстрират, че най-вече дарения са направени в последните 10 дни на предизборната акция - общо 203. Тяхната стойност възлиза на 1 272 338 лева

В конкуренцията за последните парламентарните избори от 2-и април, се включиха общо 21 партии и обединения и два инициативни комитета.

Партиите и обединенията могат да финансират акциите си със лични партийни средства, средства на претендентите и дарения от физически лица.

Даренията нямат таван, само че всички получени от участниците суми следва да бъдат декларирани в 7-дневен период. Те се разгласяват в поддържания от Сметната палата обществен указател, който съдържа цялостната финансова информация за предизборните акции на партиите. Всички донори на суми над цената на минималната работна заплата подават декларация за генезис на средствата. Даренията на стойност над 1 000 лева биват проверявани от Сметната палата за генезис на средствата. За осъществяване на инспекцията се изисква подпомагане от Националната организация за приходите и други способени органи, които са длъжни в едномесечен период след приемане на настояването от Сметната палата да дават нужната информация.

Даренията като форма на финансиране имат главно значение за претенденти, издигнати от инициативни комитети, или за новосформирани политически планове.

Публикувани са и 12 непарични дарения възлизащи на 6 006 лева Данните демонстрират, че максимален брой са даренията до 780 лева – цената на минималната работна заплата. Дарителите на такива суми не следва да дават информация за произхода на своите средства. Почти 80% (288 на брой) от всички направени в акцията дарения са били под прага на минималната заплата. Тяхната стойност възлиза на 170 584 лева
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР