Ford ще съкрати над 8000 работници в идните седмици, съобщава

...
Ford ще съкрати над 8000 работници в идните седмици, съобщава
Коментари Харесай

Ford освобождава 8000 работници, за да инвестира в електрически автомобили

Ford ще редуцира над 8000 служащи в идните седмици, оповестява Bloomberg. Причината за мярката е, че производителят се пробва да понижи разноските си, с цел да финансира навлизането си на пазара на електрически коли. Компанията освобождава единствено чиновници на заплата, а не почасови работици.

Същото направи и основният изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск през юни, когато разгласи, че производителят на електрически автомобили ще редуцира личния състав си на непрекъсната заплата с 10%, само че чака да усили почасовата си работна мощ. Мъск заяви за решението си малко, откакто изпрати имейл до ръководителите на Tesla, че има " супер неприятно предусещане " за стопанската система.

Съкращенията ще са най-много в новосъздаденото звено на компанията Ford Blue, отговарящо за производството на обичайни транспортни средства с мотори с вътрешно горене, както и други оперативни отдели, в които личният състав е на трудов контракт. Ходът ще означи забележителна стъпка в проекта на основния изпълнителен шеф Джим Фарли за понижаване на разноските на компанията с 3 милиарда $ до 2026 година
Реклама
Фарли твърди, че желае да трансформира Ford Blue в " мотор на облагата и паричните средства за цялото дружество ". През март изпълнителният шеф преструктурира Ford, разделяйки производството на коли на две, като сътвори звеното Model E, с цел да разшири предлагането на електрически автомобили, и Ford Blue, който да се концентрира върху обичайни коли.

Очаква се съкращенията да стават на стадии, само че евентуално ще стартират това лято, споделят източници на Bloomberg. Ford има към 31 000 служащи на заплата в Съединени американски щати, като след съкращенията се чака броят да падне до 23 000.

Ford заяви, че компанията е фокусирана върху преструктурирането си, с цел да се ускори растежа на електрически транспортни средства. " Поставили сме си ясни цели за понижаване на разноските на нашата конструкция, с цел да подсигуряваме, че сме изцяло конкурентоспособни с най-хубавите в промишлеността ", сподели основният шеф по връзките Марк Труби в изказване.
С по-малко към повече
Според Фарли, съкращаването на личния състав е ключ към увеличението на облагите. " Имаме прекалено много хора ", сподели той на автомобилна конференция на Wolfe Research през февруари. " Мениджърският екип твърдо има вяра, че нашите отдели за електрически коли и коли с мотори с вътрешно горене са с незадоволителни облаги. "
Реклама
Акциите на Ford се сринаха с 39% тази година на фона на страховете от инфлация и разтърсвания във веригата за доставки, които се следят в цялата автомобилната промишленост.

През март Фарли разгласи нарастване на разноските за електрически автомобили до 50 милиарда $ и сложи проект за създаване на 2 милиона електрически транспортни средства с акумулатори годишно до 2026 година, откакто компанията продаде 27 140 в Съединени американски щати предходната година. Миналият месец продажбите на електрически автомобили на Ford се покачиха със 76.6% по отношение на година по-рано, откакто на пазара излезе нов модел електрически пикап F-150 Lightning.

За да финансира електрическите упоритости на Ford, Фарли твърди, че се нуждае от повече продажби на обичайни коли с мотори с вътрешно горене. " Затова и създадохме настрана звено, наречено Ford Blue, тъй като имаме потребност те да бъдат по-печеливши, с цел да финансираме иновация в електрическите автомобили, " сподели Фарли в мартенско изявление за Bloomberg Television.
Свързани публикации Ford избра Валенсия за производството на електрически коли 28 юни 2022, 09:24 Сътресенията във веригата на доставки трансформират автомобилната промишленост 24 юни 2022, 06:14 Tesla освобождава 3.5% от служащите 22 юни 2022, 08:45 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР