Ford обяви, че изтегля 200 000 автомобила с повишена проходимост

...
Ford обяви, че изтегля 200 000 автомобила с повишена проходимост
Коментари Харесай

Ford изтегля 200 000 автомобила с повишена проходимост поради опасност от пожар

Ford разгласи, че изтегля 200 000 автомобила с нараснала проходимост (SUV) в Съединени американски щати, тъй като моторчетата на парното и на охлаждащите им вентилатори може да се повредят и да се възпламенят, осведоми Асошиейтед прес.

Американската компания изтегля коли " Форд Експедишън " (Ford Expedition) и " Линкълн Навигейтър " (Lincoln Navigator), модели от 2015 година до 2017 година

Базираната в Детройт автомобилостроителна корпорация е била осведомена за 25 случая на пожари, провокирани от моторчета, които се намират зад жабките на колите. Това сочат американски държавни документи, представени от Асошиейтед прес.

При 12 от пожарите са били нанесени съществени вреди на автомобила, който се е запалил. При един от тях са нанесени вреди и на друга кола. Съобщава се и за потърпевш човек.

Всички пожари са зародили, до момента в който колите, който са се запалили, са били в придвижване. Дилърите на " Форд " ще подменят дефектните моторчета гратис. Смяната ще стартира от 12 септември.

Ford за повторно изтегля коли от моделите " Експедишън " и " Навигейтър " заради проблеми, които може да провокират пожари, напомня Асошиейтед прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР