Ford Motor изтегля близо 519 000 спортни високопроходими превозни средства

...
Ford Motor изтегля близо 519 000 спортни високопроходими превозни средства
Коментари Харесай

Ford изтегля близо 519 000 автомобила в САЩ поради опасност от пожар

Ford Motor изтегля близо 519 000 спортни високопроходими транспортни средства (SUV) в Съединените щати заради риск от пожар вследствие на възможни пукнатини в горивните инжектори (дюзи) на колите. Компанията ще призове притежателите да върнат колите си за техническа инспекция и ремонт, предава.  

Изтеглянето обгръща SUV моделите Bronco Sport и Escape, създадени в периода 2020-2023 година, които са снабдени с 1,5-литрови мотори с 3 цилиндъра. Това включва и доста коли, които бяха изтеглени през април, защото при тях корпусът на масления сепаратор може да се напука и да се получи теч, който може да провокира пожар в мотора.

Ford заяви, че изтегля за инспекция коли, при които пукнат горивен инжектор може да провокира струпване на гориво или горивни пари наоколо до горещи повърхности, до момента в който моторът работи, при което може да възникне пожар. При ремонта търговците ще актуализират софтуера на транспортното средство, тъй че в случай че бъде открит спад на налягането в горивната релса, мощността на мотора автоматизирано ще бъде понижена, а известие на контролното табло да предизвести водача на автомобила, с цел да се разреши на клиентите да продължат да карат до безвредно място и да спрат автомобила и да се обадят до най-близкия сервиз.

От компанията допълват, че има общо 54 отчета за пожар под капака, в това число четири със спукани горивни инжектори. Засега не се оповестява за съществуване на смъртни случаи, свързани с изтеглянето на колите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР