Ford Motor Co. преговаря с китайския автомобилен производител BYD Co.

...
Ford Motor Co. преговаря с китайския автомобилен производител BYD Co.
Коментари Харесай

Ford планира да продаде бизнеса си в Германия, кой е потенциалният купувач

Ford Motor Co. договаря с китайския авто производител BYD Co. за продажбата на дружество в Германия, което в този момент създава модела Focus. Това заяви The Wall Street Journal, базирайки се на осведомени източници.

По тяхна информация, топ-мениджъри от американския автомобилостроителен колос възнамеряват да пътуват до Китай идната седмица, с цел да обсъдят опцията за продажба на завода в Саарлуис. Ford планува да приключи производството на коли в това предприятия през 2025 година.

Условията на евентуалната договорка, в това число възможната сума, към този момент не са известни, отбелязва WSJ.

Интерес към закупуването на предприятието са показали още към 15 вложители - от автомобилни компании до финансови групи, които евентуално биха могли да обединят сили с производителите.
 Ford възнамерява да редуцира хиляди работни места в Европа
Американски авто колос възнамерява да редуцира хиляди работни места в Европа

Съкращенията ще са най-вече в Германия

Ford към този момент разгласи проектите си да затвори производството в Саарлуис, където работят към 4600 индивида. Американският авто производител има намерение да концентрира производството на електрически транспортни средства за европейския пазар в Кьолн и Валенсия.

Вчера синдикатът IG Metall, който съставлява повече от 2,2 милиона служащи от автомобилната, електротехническата и стоманодобивната индустрия в Германия, разгласи, че Ford има намерение да редуцира до 3200 работни места в Германия, като освен това приготвя нови съкращения в цяла Европа.

BYD е най-големият производител на електрически транспортни средства в Китай. Компанията към този момент продава няколко свои модела в Европа. Покупката на завода на Ford в Германия, ако се реализира, ще даде на китайската компания платформа за по-нататъшно развиване в Европа, отбелязва WSJ.
 Китайският автопроизводител BYD търси място за цех в Европа
Китайският автопроизводител BYD търси място за цех в Европа

През лятото BYD стана международен водач при електрическите автомобили, изпреварвайки Tesla
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР