Ford Motor Co. планира голяма реорганизация на производството си, за

...
Ford Motor Co. планира голяма реорганизация на производството си, за
Коментари Харесай

Ford влага още $20 милиарда в преследване на Tesla

Ford Motor Co. възнамерява огромна метаморфоза на производството си, с цел да се приготви за електрическото бъдеще. Компанията употребява триумфа на Tesla Inc. като пътна карта и форсира разноските за електрически автомобили с цели 20 милиарда $, написа Bloomberg.

За да реализира заложените цели, Ford би трябвало да похарчи спомагателни 10 до 20 милиарда $ през идващите 5 до 10 години за превръщане на фабриките си по света, съгласно хора осведомени с проекта. Това са пари, които ще се влагат над към този момент оповестения ангажимент за консумиране на 30 милиарда $ до 2025 година за прекосяване от мотори с вътрешно горене към електромотори.

Този ход е част от самодейността на основния изпълнителен шеф Джим Фарли да оспори господството на Tesla при електрическите автомобили, даже когато той употребява точно опита на пионера в електромобилността. Инвеститорите поддържаха визията на Фарли за Ford, като за малко подвигнаха пазарната стойност на компанията над 100 милиарда $ през януари.

Новият проект също по този начин планува модифицирана организационна скица на Ford, в това число наемане на неустановен брой инженери, профилирани в дисциплини, относително нови за компанията, като химия на батериите, изкуствен интелект и програмен продукт за електрически автомобили.

Като част от реорганизацията компанията възнамерява отделянето на дребна част от бизнеса си с електрически автомобили, с цел да употребява интереса на вложителите към електрическите стартъпи и да увеличи цената си, е обяснил един от източниците на Bloomberg. В обособена компания евентуално ще бъдат отделени електрическите модели с по-ограничено произвеждане, което разрешава на компанията да концентрира напъните си върху електрическите автомобили за всеобщия пазар.

Ford към този момент отхвърля да разяснява плануваната метаморфоза и евентуалното обособяване.

Ние изпълняваме нашия проект „ Ford Plus “ за трансформиране на компанията и преуспяване в тази нова епоха на електрически и свързани транспортни средства. Няма да разясняваме спекулации “, сподели в изказване за Bloomberg по имейл Марк Труби, основен шеф по връзките на компанията.

Дъг Фийлд, някогашният началник на автомобилния план на Apple, управлява трансформацията на Ford, споделят източниците. Той също беше върховен изпълнителен шеф в Tesla, където проектира Model 3.

Плановете на Ford за електрическите автомобили се форсираха, откакто 59-годишният Фарли стана основен изпълнителен шеф преди 16 месеца. Той е утроил продуктивността на електрическия модел Mustang Mach-E и удвои производството на пикапа F-150 Lightning, който ще е на пазара тази пролет. Компанията също по този начин харчи 11.4 милиарда $ с южнокорейската SK Innovation за създаване на три заводи за акумулатори и цех за електрически камиони в Тенеси и Кентъки.

Ford „ открадна “ Фийлд от Apple през септември, с цел да промени 118-годишната компания. Той работи в тясно съдействие с Фарли, с цел да направи автомобилния производител по-пъргав, като Tesla, като поправя оперативната и индустриалната конструкция на компанията.

Преструктурирането е в развой и някои детайли може да бъдат изменени или даже да отпаднат, в това число концепцията за обособяване на електрическите транспортни средства в настрана сдружение, споделят източниците. Семейство Форд, което управлява автомобилния производител посредством специфичен клас акции, би трябвало да бъде уверено, че отделянето си заслужава.

Главният изпълнителен шеф на Ford изрази удивление от Илон Мъск и призна, че автомобилната компания премисля задачата си, защото се готви да създава 600 000 електрическия автомобил годишно до 2024 година Базираният в Диърборн, Мичиган авто производител желае да генерира до половината от световните си продажби от електрически транспортни средства до края на десетилетието.

Фарли е споделил, че е научил доста от наблюденията си върху Мъски метода, по който той трансформира компанията си – от бореща се за пазар започваща компания до световен водач при премиум електрическите автомобили. Към момента вложителите правят оценка Tesla на повече от 1 трлн. $.

Наистина се удивлявам, почтено казано, на компликациите, които са имали и метода, по който са се справили с тях “, сподели основният изпълнителен шеф на Ford в изявление предходната седмица. „ Те в този момент печелят повече от 10 000 $ на транспортно средство, заради техния мащаб. Харесвам този тип бизнес. “

Не е ясно кои са практики от Tesla, които Фарли възнамерява да схване, защото Ford построява собствен личен индустриален потенциал за електрически автомобили и форсира прекосяването си от работна мощ, ръководена от машинни инженери, към такава, която от ден на ден се състои от софтуерни инженери.

За разлика от Tesla, Ford би трябвало да ръководи бавния спад в продажбите на транспортните средства, задвижвани от мотори с вътрешно горене, които в този момент генерират цялата облага, нужна за финансиране на стремежите на компанията за електрификация. Това е област, върху която Ford също е мощно фокусиран, до момента в който преоткрива себе си.

Фарли вижда транспортните средства, работещи с бензин, като съществена част от компанията за доста години напред и към момента има намерение да влага задоволително, с цел да поддържа конкурентоспособността си, сподели той в настрана изявление предходната седмица. Един от методите е да се засилят услугите, които Ford продава на притежателите на коли – бизнес, който може да генерира 20 милиарда $ годишно доходи.

Това може да включва продажба на програмен продукт за надграждане на продуктивността на колите или възстановяване на сензорните екрани на таблото. Или може да включва повече бизнес в сервизните отделения при дилърите на Ford, които в този момент означават, че 90% от притежателите марката отиват другаде за поддръжка след приключване на гаранцията на автомобила, сподели Фарли.

Ford се надява в последна сметка да изпревари Tesla, само че към този момент се пробва да затвърди позицията си като продавач номер 2 на електрически автомобили в Америка.

„ Това, което е належащо, с цел да успеем в този цифров, обвързван, електрически артикул, са гении и ноу-хау и метод за ръководство на бизнеса, който е друг от това, което сме правили през миналите 118 години “, сподели Фарли предходната седмица.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР