Ford може да произвежда електрически автомобили в Германия след 2023

...
Ford може да произвежда електрически автомобили в Германия след 2023
Коментари Харесай

Ford може да произвежда електромобили в Германия след 5 години

Ford може да създава електрически коли в Германия след 2023 година, когато се чака да завърши виталния цикъл на модела Fiesta, а компанията ще приветства държавните дотации за поддръжка на тази смяна.

" Чисто хипотетично, мисля, че (2023) може да е уместно време ", съобщи президентът на Ford Германия Гунар Херман в изявление за немския бизнес всекидневник Handelsblatt.

 Ford стопира производството на обичайни коли
Ford стопира производството на обичайни коли

Нов началник, нова тактика

Ще бъдат нужни към 15 месеца за преустройството на завода на компанията в Кьолн, само че инвестицията няма да си коства, в случай че продажбите на електрически автомобили доближават единствено 30 000 или 40 000 автомобила годишно.

" Ще бъде допустимо цифрата на продажбите да се движи по-мощно. За страдание, през днешния ден електрическите коли не са изключително печеливши ", сподели Херман.

 Ford удвоява вложенията в електрически автомобили
Ford удвоява вложенията в електрически автомобили

До 2022 година компания ще има 16 електрически модела и 24 плъг-ин хибрида

Германският производител на премиум коли BMW разгласи, че няма да създава всеобщо електрически коли до 2020 година, защото сегашната му технология не е задоволително преференциална, с цел да се усили размерът на производството.

Ford счита да влага 5 милиарда $ в електрически коли до 2022 година и да вкара минимум 13 електрически или хибридни модели в международен мащаб през идващите 5 години. Компанията възнамерява да създаде своето първо напълно електрическо транспортно средство в Европа през 2020 година

 Ford желае да продава повече големи SUV, с цел да финансира електрическите автомобили си
Ford желае да продава повече големи SUV, с цел да финансира електрическите автомобили си

Най- " жадните " за бензин модели на компанията носят и най-голяма облага

Херман предложи западната немска провинция Северен Рейн-Вестфалия, в която се намира фабриката на Ford в Кьолн, да вкара дотации за подкрепяне на прекосяването към електрически автомобили.

" Държавата може да извърши своята роля, с цел да инициира структурната смяна, както и федералното държавно управление ", сподели той.

 Ford пуска нов бранд електрически коли в Китай
Ford пуска нов бранд електрически коли в Китай

Компанията влага 756 милиона $

Новото съдружно държавно управление на Германия възнамерява да облекчи данъчната тежест за водачите на електрически коли, да обезпечи минимум 100 000 спомагателни зарядни станции из цялата страна и да субсидира шерването на коли, с цел да даде подтик на прекосяването към по-екологичен превоз.

Също по този начин има проекти да се обезпечи финансиране за проучвания в региона на самостоятелната технология за задвижване и да се поддържа основаването на произвеждане на батерийни кафези в Германия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР