Ford, BMW и Honda обединяват усилията си, за да създадат

...
Ford, BMW и Honda обединяват усилията си, за да създадат
Коментари Харесай

Ford, Honda и BMW ще помагат на собствениците на електромобили да продават енергия към електропреносната мрежа

Ford, BMW и Honda сплотяват напъните си, с цел да основат нова компания за произвеждане на електрически автомобили. Инициативата ще помогне на притежателите на електрически автомобили да спестят пари, като изпращат електрическа енергия назад в електрическата мрежа. ChargeScape ще предлага единна платформа за електроразпределителните сдружения, производителите на коли и притежателите на електрически автомобили с гъвкави и ръководени услуги за зареждане, както и за систематизиране на сила според от потребностите на мрежата.

Новата компания ChargeScape ще сътвори единна рентабилна платформа, която ще сплоти електроснабдителните предприятия, производителите на коли и заинтригуваните притежатели на електрически транспортни средства. Чрез тази платформа последните ще имат финансова изгода от разнообразните ръководени услуги за зареждане и систематизиране на силата, които не са налични за обичайните бензинови транспортни средства.

Всеки от трите автомобилни производителя ще има еднакъв дял в новата компания. Очаква се тя да стартира да развива активността си от началото на идната година, откакто получи утвърждение от регулаторните органи.

Електромобилите са неповторими с това, че могат да изпращат сила назад към мрежата по същия метод, по който я черпят, до момента в който се зареждат. Много електрически транспортни средства имат така наречен двупосочна опция за зареждане, която обезпечава двупосочен поток от сила. По създание литиево-йонните акумулатори с огромен потенциал се преглеждат освен като принадлежности за зареждане на електрическите транспортни средства, само че и като аварийни акумулатори за зареждане на други електрически устройства, на целия ви дом и даже за подаване на сила към електрическата мрежа за икономисване на пари.

Ford, BMW и Honda желаят да се възползват от тази концепция. Те дават обещание, че ChargeScape ще опрости логистиката, тъй че на обособените производители на електрически автомобили няма да се постанова да подписват доста покупко-продажби с доставчиците на комунални услуги. Вместо това комуналните услуги ще могат да получават достъп до силата от разнообразни електрически автомобили посредством единна платформа, основана от ChargeScape.

Същото се отнася и за притежателите на електрически автомобили: те ще могат да употребяват платформата, с цел да дефинират най-благоприятното време за зареждане на своите електрически автомобили въз основа на положението на мрежата, като употребяват гъвкави и управляеми графици. ChargeScape също по този начин възнамерява да създаде артикули, които ще оказват помощ на притежателите на електрически автомобили да употребяват силата на своите електрически коли по време на пиковото търсене посредством технологията vehicle-to-grid.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР