Forbes оценява нетната стойност на Доналд Тръмп на 3.1 милиарда

...
Forbes оценява нетната стойност на Доналд Тръмп на 3.1 милиарда
Коментари Харесай

За какво харчи парите си Доналд Тръмп

Forbes прави оценка чистата стойност на Доналд Тръмп на 3.1 милиарда $ , което е спад от 400 милиона $, откогато той пое президентския пост през януари 2017 година, оповестява Business Insider.

По време на президентската си акция Тръмп твърди, че има чиста стойност от 10 милиарда $ - три пъти повече, в сравнение с има в реалност. И въпреки всичко той влиза в историята като първия милиардер, който е бил президент на Съединените щати.

Финансите на Тръмп се допълват годишно от разнообразни източници. Между януари 2016 година до пролетта на 2017 година Тръмп е прибрал от 597 396 914 до 667 811 903 милиона $ , съгласно отчета за общественото обявяване на финансите.

 Снимка 391928

При кандидатурата си за президентския пост Тръмп извади 66 милиона $ от собствениия си джоб, с цел да финансира акцията си.

Като президент той също по този начин печели към 400 хиляди $ годишно, което досега подарява на Министерството на образованието, Министерството на вътрешните работи и Министерството на здравеопазването и човешките запаси.

Само приходите от недвижимите му парцели в Ню Йорк възлизат на 1.5 милиарда $ от чистата му стойност, съгласно Forbes.

170 милиона $ от общата му чиста стойност се генерират от личния му бранд Trump.

Стотици милиони долари идват голф клубовете му и недвижимите парцели отвън Ню Йорк.

Неговият частен клуб Mar-a-Lago в Палм Бийч да вземем за пример се прави оценка на 160 милиона $ . Той стана даже още по-популярен и безценен, откакто Тръмп стана президент. Сега би трябвало да се заплати такса от 200 хиляди $ за участие, в съпоставяне със 100 хиляди преди изборите.

 Снимка 394388

През 2011 година Тръмп заплати 6.2 млн. $ за винарна и лозе в Шарлотсвил, Вирджиния. По-късно той го продаде на най-големия си наследник Ерик. Имотът е прочут като Trump Vineyard Estates.

Що се отнася до парите и персоналните му активи, те възлизат на 320 милиона $ от чистата му стойност.

Това включва и големия му персонален самолетен , с който пътува по време на предизборната си акция. Тръмп купува Boeing 727 през 2010 година от съоснователя на Microsoft Пол Алън за 100 милиона $. Самолетът изгаря горивото в размер на хиляди долари на час.

 Снимка 396869

Той има и американската самолетостроителна компания Cessna , известна със своите ниски експлоатационни разноски и висока продуктивност, както и три хеликоптера Sikorsky S-76 .

За най-скоро закупения си S-76 хеликоптер Тръмп употребява 24-каратово златно покритие за огромна част от интериора, възлизащо на стойност 750 хиляди $.

Президентът на Съединени американски щати има и организация за пътувания , както и няколко доста първокласни автомобила, като Rolls-Royce Silver Cloud, Rolls-Royce Phantom, Ferrari, Mercedes-Benz 3600 и Maybach . Той също по този начин купи на първата дама Мелания SLR McLaren за 455 хиляди $.

 Снимка 400543



През 80-те години Тръмп даде 30 милиона $ за яхта със 100 каюти и я назова " Принцесата на Тръмп ".

Президентът на Съединени американски щати има пристрастия и към първокласни костюм и, направени от италианската марка Brioni. Всеки един от техните костюми се продава сред 5 250 и 6 900 $.

Активите на Тръмп включват и редица персонални жилища. Неговите три къщи наоколо до Mar-a-Lago в Палм Бийч, Флорида се правят оценка на 36 милиона $ . Домът му Бевърли Хилс, Калифорния коства 13 милиона $ . Островът на Тръмп в Сейнт Мартин се прави оценка на 15 милиона $ , а частният парцел Seven Springs на Тръмп в Бедфорд, Ню Йорк - на 30 милиона $ .

Да не загатваме първокласния триетажен пентхаус в постройката Trump Tower Penthouse в сърцето на Манхатън на стойност 57 милиона $ , където отново съвсем всичко е със златно покритие.

 Една част от фамилията на Тръмп

Една част от фамилията на Тръмп

Сумата, която заплаща американския президент за образованието на децата си , също си коства да се спомене. Само за Барон то възлиза на 40 хиляди $ на година, до момента в който за Тифани е към 58 хиляди на година.

Разводът на Тръмп с първата му брачна половинка Ивана също му излиза солено. Тя освен получава 10 милиона $ от развода , само че и имението с 45 стаи в Гринуич, Кънектикът, в което двамата са живели, апартамент в Trump Plaza, по 300 хиляди $ на дете за прехрана и годишна прехрана за нея самата в размер на 350 хиляди $ .

 Доналд Тръмп и някогашната му брачна половинка Ивана Тръмп

Доналд Тръмп и някогашната му брачна половинка Ивана Тръмп

Не за знае какъв брой тъкмо Тръмп е дарил на благотворителни дела , само че сигурно е ясно, че е дал 1 милион $ а от личните си пари за подкрепяне на потърпевшите от урагана Харви през 2017 година

Ако сме пропуснали някой различен милион, не ни се сърдете, тъй като с такова огромно благосъстояние, мъчно е да се наблюдава къде отиват всички пари.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР