FORBES България представи първия си брой след завръщането си в

...
FORBES България представи първия си брой след завръщането си в
Коментари Харесай

FORBES представи първия си брой след завръщането си на българския пазар

FORBES България показа първия си брой след завръщането си в България, като събра на особено събитие представители на бизнеса, рекламната промишленост и медиите. На корицата на изданието е съоснователят на софтуерната компания " Телерик " и " Телерик академия " Васил Терзиев, който има вложения като бизнес ангел в над 40 компании. Първият брой е отдаден на триумфа, новаторските компании и българските звезди.

Основната роля на изданието ще бъде да търси, демонстрира и предизвиква предприемаческия дух, положителните бизнес практики и филантропията, да показва бизнеса в положителна и вдъхновяваща светлина, която да оказва помощ на българите да следват фантазиите си и да търсят щастието и триумфа. Философията му стъпва на думите на създателя на международното издание, Б.Ч. Форбс, който още в първия брой на FORBES през 1917 година, споделя вярването, че „ бизнесът е основан, с цел да създава благополучие, а не с цел да натрупа милиони ”.

През юли беше оповестено, че FORBES се завръща в България с нов издател - " Българска бизнес медия " с шеф на компанията и основен редактор на списанието Йордан Матеев. Той основава „ Фондация за поощряване на предприемачеството “ и основава " Българска бизнес медия " като дъщерно сдружение, с което кандидатства и получава правото да издава българското издание на списанието.

Ключов в този развой е изборът на верния модел на финансиране на FORBES, който обезпечава публицистична самостоятелност, финансова резистентност, въздействие и доверие. „ Структурирах бизнеса като обществено предприемачество “, показа Йордан Матеев пред своите посетители. „ Основах Фондацията, тъй като имам вяра във филантропията и знам, че има задоволително доста честни сполучливи български бизнесмени, които споделят философията и полезностите на марката, осъзнават потребността в България от един етичен, самостоятелен и авторитетен FORBES, имат вяра ми и са подготвени да оказват помощ с дарения за реализиране на неговата задача. “

Матеев беше безапелационен: „ Собствениците на българския FORBES сте вие – читателите, сътрудниците, рекламодателите, спонсорите, донорите, бизнес героите в нашите истории. “

Васил Терзиев, който е на корицата на октомврийския брой на списанието, пожела на екипа на FORBES България да не престават да бъдат платформата в България, която демонстрира положителните образци и въодушевява българите да се занимават с предприемачество.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР