Фондовите пазари могат да преминат през още една разпродажба през

...
Фондовите пазари могат да преминат през още една разпродажба през
Коментари Харесай

МВФ предупреди за опасност от рязък спад на пазарите

Фондовите пазари могат да преминат през още една ликвидация през идващите месеци, в случай че здравната рецесия не откри решение, а икономическото възобновяване се забави повече от предстоящото, предизвести Международният валутен фонд.

Пазарите в Съединени американски щати се възвърнаха след дъната от септември и са на по-високи равнища по отношение на началото на годината. S&P 500 се повишава с 8% за 2020 година, а Nasdaq - с над 30%. Поскъпването на акциите контрастира блестящо с икономическия потрес, провокиран от пандемията. Фондовите пазари бяха подкрепени от тласъците на Фед и федералното държавно управление и тази поддръжка ще задържи равнищата на акциите по-високо, споделят от МВФ.

Но предизвестяват, че в случай че икономическото възобновяване се забави, то има заплаха ентусиазмът на вложителите да изчезне, което основава риск от внезапен спад на оценките и волатилност.

МВФ увеличи и прогнозата си за световната стопанска система, като съгласно институцията в този момент тя ще се свие с 4,4% на годишна основа по отношение на 4,9% при предходния си отчет. Въпреки това възобновяване няма да е безпрепятствено и безпроблемно, считат те, защото ограниченията за обществено разграничаване ще се следят през цялата последваща година, а броят новозаразени ще се намали на всички места през 2022 година
 МВФ увеличи прогнозата си за световната стопанска система
МВФ увеличи прогнозата си за световната стопанска система

Тя ще се свие единствено с 4,4% през тази година вместо с 4,9%, колкото се очакваше по-рано
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР