Фондовите борси изпаднаха в объркване и смут от неочаквания развой

...
Фондовите борси изпаднаха в объркване и смут от неочаквания развой
Коментари Харесай

Пазарите в шах от неочаквания развой на изборите в САЩ

Фондовите тържища изпаднаха в комплициране и ужас от непредвидения процес на изборите в Съединени американски щати, откакто стана ясно, че прогнозите не се сбъдват. Представянето на републиканците и техния претендент Доналд Тръмп се оказа доста по-силно, в сравнение с социологическите проучвания и пазарните анализатори допускаха.

Несигурността за изборния резултат принуди вложителите да се отдръпват на по-сигурна територия и до този миг не се виждат внезапни придвижвания на показателите

" Уолстрийт джърнъл " разяснява, че играчите на фондовия пазар са се обърнали към потвърдени във времето принадлежности, вследствие на което влагат пари в акциите на софтуерни компании на фона на неяснотата към изборните резултати. Те разчитат на покачването на котировките на софтуерните компании, на поевтиняването на валутите на страни с нововъзникващи пазари и на държавните облигации, показва изданието.

През последните седмици мнозина на " Уолстрийт " допускаха, че претендентът на демократите Джо Байдън ще победи, а Демократическата партия ще получи болшинство и в двете камари на Конгреса, което ще обезпечи бързо приемане на пакет ограничения за стимулиране на стопанската система, напомня бизнес всекидневникът.

" Съществуваше твърда убеденост, че в нощта след изборите ще стане явна мощната победа на демократите. Сега излиза наяве, че няма да забележим това, на което разчитахме. Искам да изчакам обстановката да се обясни ", показва Томас ди Галом, ръководещ шеф на компанията " Сийпорт глоубъл секюритиз " (Seaport Global Securities).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР