Фондацията на Нана Гладуиш — „Една от 8“ представи официално

...
Фондацията на Нана Гладуиш — „Една от 8“ представи официално
Коментари Харесай

С розов кемпер срещу рака на гърдата

Фондацията на Нана Гладуиш — „ Една от 8 “ показа публично своя розов кемпер, с който потеглят из страната, в една акция, имаща за цел да даде информация, поддръжка и помощ на дами, заболели от рак на гърдата и техните близки.

Кемперът съставлява мобилен клуб на Фондация "Една от 8 ". Той ще посети повече от 25 града в страната и основни онкологични лечебни заведения по време на 6-месечната си обиколка.

Мобилният розов щаб на фондацията, основана да оказва помощ и да поддържа дамите, диагностицирани с подлото заболяване, бе показан публично в петък, на бул. “Витоша” в София.

Идеята за него е елементарна — София не е България и има нуждаещи се дами из цялата страна, които не могат да се възползват от услугите на Фондацията в нейния клуб, който се намира в столицата, изяснява Диана Гунева, помощник във фондацията на Нана Гладуиш — „ Една от 8”.

 "Искаме да достигнем до повече нуждаещи се дами, до техните близки, да бъдем по-близо до пациента, както го вършим тук в София”, сподели още тя.

Щабът на колела е част от плана „ Сърдечни приятелки “, който има за цел да се даде опция на повече хора в България да се осведомят за рака на гърдата и неговата предварителната защита. Проектът също по този начин цели да даде поддръжка — психическа, юридическа, прочувствена и практическа — на дамите с рак на гърдата, както и на техните близки.

Розовият кемпер ще тръгне на път още в понеделник, като първите градове, които ще посети са: Дупница, Кюстендил, Благоевград и Самоков.

Дейностите, които ще се оферират в „ Розовия кемпер на Една от 8 “ и са изцяло безвъзмездни, са:
- самостоятелни осведомителни и на практика съвещания
- самостоятелни психически съвещания
- техники за справяне със напрежението
- препоръки за хранене по време на лекуване
- арт-терапии
- групови занимания
- препоръки от професионален гримьор
- разпределяне на аксесоари за дами с рак на гърдата и други
- кулинарен блогър ще се готви в кухнята на кемпера

Следващите гладове, през които ще мине мобилният клуб по време на 6-месечната си обиколка, са: Ботевград, Плевен, Свищов, Велико Търново, Ловеч, Русе, Добрич, Варна, Шумен, Пловдив, Асеновград, Хасково, Кърджали, Смолян, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Враца, Монтана, Видин.

Подробна информация с графика на розовия кемпер ще бъде поетапно обявявана на уеб страницата на фондацията.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР