Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс предостави 23,6 млн. долара

...
Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс предостави 23,6 млн. долара
Коментари Харесай

Бил Гейтс дава 26 млн. долара за масово производство на безиглена технология за поставяне на ваксини

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс даде 23,6 млн. $ на основаната в Съединени американски щати компания Micron Biomedical, с цел да финансира първото всеобщо произвеждане на безиглена технология за слагане на ваксини, съобщи Ройтерс.

Технологията е характерна и е създадена, с цел да доставя имунизацията в организма посредством разтворими микроигли, прикрепени към кожата с дребен лейкопласт.

Световни специалисти от години настояват, че сходна технология има капацитета да усили доста разпространяването и обсега с ваксини, тъй като е елементарно използвана и комфортна както за медицинския личен състав, по този начин и за пациентите.

Тя е по-лесна за превозване и по-лесна за използване спрямо обичайните инжекционни ваксини, изключително в страните с ниски приходи, където достигането до всички деца, които се нуждаят от ваксини, остава съществено предизвикателство. Досега обаче увеличението на производството й се оказваше спънка.

Изпитване в Гамбия по-рано тази година сподели, че устройството на Micron, употребявано за имунизациите против морбили и рубеола на Серумния институт на Индия, е толкоз безвредно и дейно, колкото и познатите спринцовки, а разлика в имунния отговор не се следи.

Технологията може да помогне за превъзмогване на някои от най-големите бариери пред изкореняването на морбили и рубеола в международен мащаб, разяснява Джеймс Гудсън, старши академик в Отдела за имунизация в Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати (CDC), който също си партнира с Micron.

Тя не изисква студена верига за разпространяване или подготвен експерт за слагане на имунизацията и може също по този начин да помогне на всички, които се опасяват от инжекции, означават от компанията производител.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР