Фондация София – европейска столица на спорта“ получи ново признание,

...
Фондация София – европейска столица на спорта“ получи ново признание,
Коментари Харесай

Ново признание за „София – европейска столица на спорта“

Фондация „ София – европейска столица на спорта “ получи ново самопризнание, този път от Световната ски-федерация. ФИС изпрати специфична благодарствена грамота за проведения през януари „ Витоша зимен фест “. Събитието край хижа „ Алеко “ бе част от Световния ден на снега, който тази година се състоя единствено в дребна част от зимните центрове на планетата. Здравните ограничения не разрешиха провеждането на празника в 90 % от ски-нациите по света. В тази връзка е и благодарността на ФИС към уредниците от „ София – европейска столица на спорта “, че макар компликациите не са прекъснали традицията и са създали Витоша една от дребното планини, приели децата за техния снежен празник.  
Шестото издание на Витоша зимен фест събра през януари край х. Алеко хиляди фенове на планината, туризма и природата. Дори доста мощният вятър не попречи на искащите да се включат в десетките интензивности, демонстрации, надпревари и игри. Ураганните пориви не разрешиха да бъде открита първата на Витоша профилирана зона за шейни, готова през последните седмици по предложение кмета на столицата Йорданка Фандъкова. Неблагоприятните атмосферни условия обаче не попречиха на пристигналите със шейни малчугани, защото техните занимателни съревнования бяха преместени на пистата пред хижа Алеко. През цялата заран в продължение на 3 часа се състояха надпревари в 4 спорта – планинско втурване с колела по сняг, ски-бягане, алпийски ски и ски-алпинизъм, занимателни игри, демонстрации, цялата зона бе изпълнена с въодушевление, екшън и снежни страсти.  
 Възстановяват къщата на Райна Княгиня в София Възстановяват къщата на Райна Княгиня в София
На днешното съвещание на комисията по финанси към СОС ще се прегледа предложение за разпределяне на над 400 хиляди лв. от Общинския прива...
За шеста поредна година „ Витоша зимен фест “ е част от Световния ден на снега, проведен от ФИС. Глобалната самодейност се празнува годишно в десетки страни и е отдаден на желанието на хората да живеят интензивно, да спортуват, да се отдават на физически и занимателни занимания през зимата, да се любуват на страстите, които дават белите дисциплини. За десетте години от основаването си самодейността включва по към 500 интензивности на сезон, с почти 960 участници на всяко едно събитие. Целта е да се стимулират децата сред 4 и 14 години да се срещнат и да заобичат белите спортове и занимания. Мотото на Световния ден на снега „ Открий, забавлявай се, изживей “ е обвързвано с незабравимите срещи със зимните дисциплини.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР