Фондация "Пловдив 2019" и Национален алианц за работа с доброволци

...
Фондация "Пловдив 2019" и Национален алианц за работа с доброволци
Коментари Харесай

В деня на доброволеца: Дарете час за реновиране на Дом Рада Киркович

Фондация "Пловдив 2019 " и Национален алианц за работа с доброволци (НАРД) провеждат взаимна акция за Международния ден на доброволеца - 5 декември. Кампанията "Дарете час " ще се състои от 14.30 до 16.00 часа в Дом "Рада Киркович ". Поканата е към всички пловдивчани, подготвени да отделят час от времето си за реновиране на постройката. Доброволците ще се включат в действия по разчистване и боядисване, ще вземат участие и в залесителна акция. Заедно с децата от вкъщи те ще засадят нови дървета в двора. Сборният пункт за искащите да се включат в акцията е ул. "Димитър Цончев " 11 (до Четвъртък пазара, на гърба на Прокуратурата) в 14.30 часа.

Съвместната акция е част от идеята в поддръжка на Първото пловдивско сиропиталище, чиято постройка е монумент на културата. Сиропиталището е издигнато след Освобождението с дарителска акция, проведена от Олга Скобелева. По - късно заведението е кръстено на учителката от Копривщица Рада Гугова-Киркович. Към момента в постройката се дават няколко обществени услуги на Център за деца с девиантно държание, Център за обществена интеграция и рехабилитация и Наблюдавано жилище на близо 50 деца и младежи. 

Предвижда се възобновяване на достоверната постройка и построяването на Център за деца аутисти, което ще се случи напролет на идната година. Амбициите са до края на 2018 в постройката да се обитават също Център за деца с увреждания, Център за деца с множествени увреждания, както и Център за социална поддръжка за деца и фамилии. Събитието се реализира и с поддръжката на Община Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР