Фондация Наследство в бъдещето“ не е отказвала да уреди авторските

...
Фондация Наследство в бъдещето“ не е отказвала да уреди авторските
Коментари Харесай

Откриването на пилон „Рожен“ ще е с уредени музикални авторски права

Фондация " Наследство в бъдещето “ не е отказвала да уреди авторските права с " Музикаутор "  за програмата, отдадена на откриването на монумента на българското знаме стълб " Рожен “ , съобщиха организаторите.

Процедурата е в ход и правата за музиката , която ще се извършва по време на събитието, ще бъдат уредени до тържествената гала на 13 юли. По независещи от уредниците аргументи има официално закъснение , поради промени, касаещи цялостната стратегия и музикалните осъществявания включени в нея. Към сегашния миг не е осъществено нарушаване на Закона ца авторското право и изказванието , че " ще бъде извършено събитие с обществено потребление на музикални творби, без създателите да получат справедливо възмездяване за положения голям труд по основаването на музика “ е безпричинно .

Празничната програмата за откриването на монумента на българското знаме - стълб " Рожен “ ще започва на 13 юли в 18,00 ч. с осъществявания на фолклорните ансамбли " Родопа “ и " Тракия “. В тържествения театър от 19,00 ч. ще бъдат вплетени исторически картини, елементи от " История славянобългарска “ на Паисий Хилендарски, най-силните стихове на Христо Ботев, Иван Вазов и Петко Славейков, емблематични песни за България в осъществяване на бесарабката Лилия Семкова, Християна Лоизу и Хор " Ваня Монева “.

Специална стратегия , отдадена на българското знаме, от 20,00 ч. ще показа Гвардейския внушителен духов оркестър и Представителният отбор на Въоръжените сили.

Националният байрак ще бъде повдигнат на 111 метра височина в 21,00 ч. В церемонията ще се включат 300 доброволци – гайдари и членове на клубовете на Национално сдружение " Традиция “ и " Родолюбие “ и " Бага-Тур “. След това ще бъде изпълнена песента " Моя страна, моя България “ от деца с български генезис от Молдова, Румъния, Украйна, Македония, Албания и България на възраст сред 7 и 11 години и ще се извие огромно общобългарско хоро. Финал на вечерта ще сложи грандиозно шоу-заря.

Следващите три дни от 14 до 16 юли ще се организира Съборът на националното творчество и отглеждане на животни " Рожен “ 2023.

Монументът на българското знаме е отдаден на две бележити годишнини - 111 години от освобождението на Родопите и 120 години от Илинденско-Преображенското въстание, а височината на пилона символизира територията на България от 111 хиляди кв. км. В основата му има плоча с гравирани завещания от 28-те административни области на страната и капсула на времето с послания към бъдещите генерации.

Инициативата за извисяване на националния байрак на Роженските поляни е на фондация " Наследство в бъдещето “, а планът се осъществя, посредством Национална дарителска акция " България заслужава! “, под патронажа на президента на Република България Румен Радев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР