Фондация Карин дом започва годината с безплатна програма за родители,

...
Фондация Карин дом започва годината с безплатна програма за родители,
Коментари Харесай

Карин дом стартира записвания по програма Шанс за равни възможности

 Фондация Карин дом стартира годината с безвъзмездна стратегия за родители, които имат терзания по отношение на развиването на своето дете - “Шанс за равни благоприятни условия “ за деца от 0 до 4 години от цялата страна.

Програмата започва с помощта на събраните близо 20 000 лева от Коледна акция 2019 на Карин дом (продажбата на картички и календари), в която се включиха доста компании и жители от страната и чужбина.

В програмата могат да се включат изцяло гратис фамилии, както от Варна, по този начин и от страната и да се възползват от сложна стратегия, извършена от екип от експерти.

Чрез тази стратегия, екипът на Карин дом се стреми да предложи предварителна защита и съответна поддръжка за фамилии с дребни деца. Ще бъдат подкрепени деца, които има закъснение в двигателната, познавателната и езиково-говорна област, усложнения в общуването и общественото развиване, както и с към този момент диагностицирано положение. Към програмата могат да се извърнат и фамилии, които имат терзания за развиването на детето си и към момента не са ориентирани към профилирани услуги.

Целта на програмата е ранна диагностика и включване на децата в лечебни стратегии, с цел да се понижи риска от закъснение и инвалидизация на по-късен стадий.

Програмата включва: проучване, интензивна терапия и работа със фамилията. Изготвяне на умозаключение и подробна стратегия за осъществяване от фамилията вкъщи. В взаимозависимост от съответния случай със фамилията работят следните експерти: кинезитерапевт, психолог, логопед, обществен служащ. Детето се включва в разнообразни лечения по преценка на експертите. Необходимо е даването на проучвания и медицински изводи в случай че детето има такива. Програмата не покрива разноски за настаняване, превоз и храна.

Основното преимущество на тази стратегия е, че лечението се случва пред родителите и с тяхно присъединяване. Чрез програмата родителите ще получат информация и умения, да се оправят в житейски обстановки и по какъв начин да подкрепят развиването на своето дете със специфични потребности.

Програмата подкрепя децата да развиват разнообразни умения, в това число:

• двигателни (ходене, улавяне на предмети);

• отзивчиви (жестове, говорене, разбиране);

• познавателни (решаване на проблеми, учене);

• създаване на умения за самообслужване, обществено и прочувствено развиване

За да бъде записано детето в програмата е належащо да бъде попълнена формата ТУК:

https://forms.gle/7NJ5izrGdFRWMMNK7

При запълване на местата регистрацията ще бъде затворена.

За спомагателна информация родителите могат да се свържат

с Карин дом на тел: 052/302 518, 0878 419 140
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР