Фондация Карин дом и Градската художествена галерия Борис Георгиев -

...
Фондация Карин дом и Градската художествена галерия Борис Георгиев -
Коментари Харесай

Спомняме си за Иван Станчов с кинопрожекции във Варна и София

Фондация Карин дом и Градската художествена изложба " Борис Георгиев " - Варна, ще почетат паметта на огромния човеколюбец Иван Станчов на 3 декември 2021 с прожекция на документалния филм " Рицарят с раница ". Режисьор и оператор на кино лентата е Петър Бонин, сценарист - Нина Локмаджиева. Филмът споделя за историята на рода Станчови, за дипломатическата активност на Иван Станчов, за основаването на Карин дом, за традициите на добротворството. Паралелна прожекция е проведена от Фондацията и в София, в Дома на киното, също на 3 декември.

Очакваме ви на 3 декември във Варна - Градска Художествена изложба, от 17:00-18:00ч.

Вход Свободен. При съблюдаване на настоящите противоепидемични ограничения.

След прожекцията на кино лентата във Варна, ще имаме опция да разгледаме едно от най-ценните притежания на Градската художествена изложба " Борис Георгиев " - Варна, това е сбирката " Портрети на делегати, участници в подписването на Вестфалския мир през 1648 година " Тя съдържа 9 портрета на знатни особи от град Гент, рисувани от нидерландския занаятчия Анселм Ван Хуле през 1647-1648 година Тази изключителна и неповторима за България сбирка е подаяние от господин Иван Станчов и неговата фамилия.

С благотворителна цел в интерес на Карин дом ще бъдат препоръчани фото портрети на Иван Станчов, правени от Нина Локмаджиева по време на фотосите на кино лентата, както и книгата " Дипломат и градинар ", на бащата на Иван Станчов, издадена от Карин дом, в която споделя за историята на фамилията, вплетена в бурните събития на епохата.

 

Във Варна- Градска Художествена изложба 17:00-18:00

В София - Дом на киното от 18.00 до 19.45 ч.

 

Роден на 1 април 1929г, Иван Станчов през целия си живот се занимава с благотворителна активност и не стопира да мисли за България. Основава Карин дом преди 25 години с голямото предпочитание за смяна за децата в България и с цел да спре изоставянето на деца в домовете. Неговата най-голяма фантазия беше всяко дете да има късмет за обучение и да бъде отглеждано с обич. Иван Станчов вечно ще остане да живее в нашите сърца и сърцата на хората, чийто живот промени вечно.

Вход свободен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР