Фондация “Искаме бебе отбелязва 17-ия си рожден ден с мотошествие

...
Фондация “Искаме бебе отбелязва 17-ия си рожден ден с мотошествие
Коментари Харесай

В София започна мотошествие в подкрепа на донорството на яйцеклетки

Фондация “Искаме бебе " отбелязва 17-ия си рожден ден с мотошествие в поддръжка на донорството на яйцеклетки . Инициативата е взаимна с Изпълнителна организация (ИА) " Медицински контрол " и мотористи от цялата страна.

Мотошествието е под надпис " Ти си Животът ".

Организаторите споделят, че задачата е да бъде привлечено вниманието към значимостта на донорството на яйцеклетки и постоянната профилактика на репродуктивното здраве измежду младежите. Друг акцент е поддръжка на нуждаещите се, по пътя им към виновното навременно родителство.

Малко по-късно през днешния ден шествието ще тръгне от Българска народна банка към Студентски град.

По данни на " Искам бебе " над 150 000 двойки в България имат проблем със зачеването на дете, а нуждата от донорски генетичен материал е възходящ проблем.

Профилактиката на репродуктивното здраве, изключително при младите дами, е от значително значение, защото пониженият яйчников запас постоянно не се диагностицира, показват уредниците.

По данни на " Искам бебе " нараства неведнъж броят на дамите, които се обръщат за финансова и прочувствена поддръжка към фондацията, а възрастта на тези, чиито репродуктивни провокации постановат потребността от донорска яйцеклетка – от ден на ден понижава. Фондацията цитира данни на ИА “Медицински контрол ”, съгласно които през 2021 година са осъществени 1429 процедури с донорски яйцеклетки, през 2022 година - 1530, през 2023 година – 1787, което е сред 10 и 12 % от общия брой на осъществените процедури по асистирана репродукция на годишна база. Нуждаещите се от този " подарък " обаче са неведнъж повече, показват от " Искам бебе ".

Целите на акцията ни са фокусирани към превъзмогването на две огромни провокации - повече осведоменост във връзка с нуждата от следене и профилактика на репродуктивното женско здраве, и отправяне на обръщение към тези дами, които биха могли да дарят яйцеклетки, споделят уредниците на акцията. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР