Фондация Бил и Мелинда Гейтс заяви днес, че ще отдели

...
Фондация Бил и Мелинда Гейтс заяви днес, че ще отдели
Коментари Харесай

Бил Гейтс дава 1,2 милиарда долара за борба с гадна болест

Фондация " Бил и Мелинда Гейтс " съобщи през днешния ден, че ще отдели 1,2 милиарда $ в поддръжка на напъните за унищожаване на всички форми на полиомиелит в международен мащаб.

Полиомиелитът е мощно инфекциозно заболяване, разпространяващо се основно посредством заразяване с фекални вещества, от което годишно умират и се сковават хиляди деца. Въпреки че не е известно лекуване, три инжекции с ваксина обезпечават съвсем 100% имунитет.

Правителствата и фондациите се стремят да сложат завършек на полиомиелита в Пакистан и Афганистан - последните две страни, в които вирусът продължава да циркулира.

" Последните стъпки към изкореняването на полиомиелита са най-трудните. Но нашата фондация остава отдадена на бъдещето без полиомиелит и сме оптимисти, че скоро ще го забележим ", съобщи Марк Сюзман, основен изпълнителен шеф на фондация " Бил и Мелинда Гейтс ", която се ръководи от съоснователя на Microsoft Corp (MSFT.O) Бил Гейтс и някогашната му брачна половинка Мелинда Френч Гейтс.

През септември тази година Панамериканската здравна организация (PAHO) съобщи, че Бразилия, Доминиканската република, Хаити и Перу са изложени на доста висок риск от възобновяване на разпространяването на полиомиелита. Щатът Ню Йорк форсира напъните за имунизиране на жителите, откакто вирусът е открит в проби от отпадъчни води. Случаи бяха открити и в Лондон и Йерусалим.

През март почитан чиновник на Световната здравна организация съобщи, че светът се намира в " рисков миг " в битката с заболявания като полиомиелита след експлоадирането на зараза в Малави.

Съобщението пристигна преди основния миг за вдишване на задължения, който ще бъде проведен взаимно от Германия и Глобалната самодейност за премахване на полиомиелита (GPEI) на 18 октомври. Фондация " Гейтс " е част от GPEI - огромен план сред държавни управления и интернационалните организации. Фондацията е предоставила близо 5 милиарда $ за GPEI.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР