Фондация Българска Памет сложи началото на нова социално-информационна кампания със

...
Фондация Българска Памет сложи началото на нова социално-информационна кампания със
Коментари Харесай

“От двете страни на границата”: Чия е тази “битка” - на обикновените хора или на властимащите?

Фондация Българска Памет постави началото на нова социално-информационна акция със заглавие " От двете страни на границата ". Инициативата цели данасочи публичното внимание към нуждата от вярна и ангажирана държавна политика в посока добросъседство и другарство сред страните, да покаже, че от дълго време е пристигнало времето за дипломация, единодушие и другарство сред братските страни в името на светлото бъдеще на младото потомство , в името на общата история, корени и просвета.

" Тази акция е най-много в интерес на положителното бъдеще на младежите от двете страни на границата, защото те са пострадалите от дългогодишните политически разногласия сред Северна Македония и България, оставайки по средата на спор, за който минимум те носят прегрешението. Не е инцидентно, че огромна част от вложенията ми отиват точно за образованието на младежите от двете страни. С моята фондация търсим всички способи по европейски модел да събираме децата дружно: спорт, обучение, просвета, евроинтеграция - всичко! Правим годишни обучителни семинари, на които каним точно деца от Северна Македония в България, по този начин даваме безпристрастен взор какви сме в реалност, отвън политическата агитация. Показваме им обичта си към тях и им демонстрираме, че в България могат да намерят почитание и положително развиване. Тези срещи на деца от двете страни на границата са една добра основа за възстановяване на връзките сред двете страни ", съобщи доктор Врабевски, създател и ръководител на Фондация " Българска Памет ".

 Д-р Милен Врабевски
Д-р Милен Врабевски
Снимка: Фондация " Българска памет "

В рамките на социално-информационната акция " От двете страни на границата " екипът на Фондация Българска Памет ще показа своя модел на работа в интерес на подобряването на връзките сред двете страни , само че и ще опита да даде отговор на няколко съществени въпроса - Защо за толкоз години Македония и България все по-трудно намират общ език? Чия е тази " борба " - на елементарните хора или на властимащите? Какво мислят елементарните хора от Македония и България едни за други?

В рамките на акцията доктор Милен Врабевски финансира петдневния престой в България на младежи от Детско художествено ателие " Св. Св. Кирил и Методий ", гр. Битоля дружно с възпитаници от региона на Родопите. Програмата на групата включва посещаване в гр. Копривщица и София, разнородни креативен интензивности, просветителни лекции и доста развлечение.

В поддръжка на акцията в сряда младежите ще показват свои рисунки пред народните представители в Народното събрание. Темата на изложбата ще бъде " От двете страни на границата " и ще има за цел да покаже какви би трябвало да бъдат връзките сред двете страни през погледа на младежите.

*Актуална информация за акцията може да намерите в.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР