Фондация Америка за България“ предоставя 1 милион щ. д. на

...
Фондация Америка за България“ предоставя 1 милион щ. д. на
Коментари Харесай

Така се прави качествено образование: Американският университет  получава дарение от 1 милион долара от Фондация „Америка за България“ 

Фондация „ Америка за България “ дава 1 милион щ. д. на Американския университет в България в поддръжка на висококачественото обучение и устойчивото бъдеще за университета. Целта на предоставените средства е да подтиква дарителството от страна на ученици, другари и поддръжници на АУБ. Средствата от Фондация „ Америка за България “ са под формата на така наречен “matching grant ”, в границите на който Фондацията ще удвои или утрои техните дарения според от дарителския им статут.

В допълнение, Фондация „ Америка за България “ ще даде и 100 000 щ. д. на Центъра за информация, народна власт и гражданска интензивност на АУБ. Чрез задълбочени университетски проучвания и просветителни начинания, Центърът поддържа развиването на демократичните правила и насърчаването на осведомено поданство.

По мотив финансовата поддръжка доктор Марги Енсайн, президент на АУБ, уточни: „ Изразяваме нашата най-дълбока признателност към Фондация „ Америка за България “ за тяхната непоколебима поддръжка към Американския университет в България. Техният принос за насърчаването на висококачественото обучение е непостижим и дружно с дарението от $100 000 за нашия Център за информация, народна власт и гражданска интензивност, отразява споделената ни визия за овластяване на нашите студенти и общества и за напредъка на демократичните полезности. Отдадеността на Фондация „ Америка за България “ ни дава мощен подтик в отстояването на нашата задача и за нас е чест да имаме подобен сътрудник в развиването на АУБ “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР