Фондация Александър Русев“ отбеляза 10 години от началото на дейността

...
Фондация Александър Русев“ отбеляза 10 години от началото на дейността
Коментари Харесай

Музиката обедини стотици русенци около каузата на Фондация „Александър Русев“

Фондация „ Александър Русев “ означи 10 години от началото на активността си със звезден концерт, който се състоя на 17 март в зала Арена Русе. Водещи на събитието бяха надарената актриса Елена Петрова и неповторимият артист и режисьор Владислав Карамфилов Въргала.

Концертът стартира с малко видео, което сподели фрагменти на Илиян Русев Скури със стотиците деца със специфични потребности и възрастни хора с друга степен на усложнение в развиването си, на които той оказва помощ всекидневно с водна рехабилитация, грижа и доста внимание изцяло безплатно към този момент 10 години.

„ Едва ли има нещо по-смислено, което може да ни сплоти, да ни накара да бъдем дружно и да ни сплоти като общественост, като родители, като съидейници “ – с тези думи водещите посрещнаха русенската аудитория и всички, които поддържаха идеята в Русе да отвори порти Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с физически и ментални усложнения.

Първи на сцената пяха групата на народа – ПоПоКАТЕ5л. Вулканично беше тяхното осъществяване, тъкмо като името им. Красимир Дяков, Пламен Чолаков, Алекс Пейдж, Алекс Станчев, Данаил Ненков, Мартин Пенчев и Цецо Анастасов изправиха публиката на крайници още първоначално и се погрижиха за положителното въодушевление на присъстващите в залата.

След момчетата от Попокатепетъл на сцената изгря звездата на дамата с благ глас – Невена Цонева. Още с първото си осъществяване на песента „ Притури се планината “ накара дребни и огромни да настръхнат, а страстта продължи с още български национални песни и, несъмнено, едни от най-емблематичните в кариерата на певицата.

Кулминацията на вечерта беше осъществяването на едни от най-хубавите рок групи в България – Б.Т.Р. Макар те да носят името на бойна машина, тяхната най-голяма мощ е музиката, която споделя за обич повече от 30 години. Момчетата в състав Славчо Николов, Иван Калфов, Илиян Диков и Атанас Пенев – Наско пристигнаха особено да поддържат Скури и неговите златни рибки, тъй като са почувствали идеята доста покрай себе си и споделиха от сцената, че ще бъдат съпричастни до самото създаване на плувния басейн в Русе.

Звездният концерт завърши с обща фотография на изпълнителите и обещанието към Фондация „ Александър Русев “, че те не са сами.

Събитието бе осъществено с поддръжката на Община Русе за потреблението на залата в Арена Русе. Средствата от всички закупени билети също отиват за благотворителната идея на Фондацията, защото изпълнителите и водещите участваха в събитието изцяло безплатно. В организацията се включиха доста и положителни хора. Техническа и организационна поддръжка оказаха от Парти Груп Ентъртеймънт и Ротари клуб Русе с президент Емил Кехайов, кристални тон и светлина получихме с помощта на Димитър Митев от ФОБОС ПРО-САУНД и на Иван Христов от студио „ Латона Лайт Стейдж енд Саунд “. За образна идея, организация сцена и съгласуваност бекстейдж се погрижи режисьорът Деница Дончева. Сценарият, връзките с медиите и публичността на концерта бяха отговорност на ПР-ът на събитието Кристина Борисова. а без помощта на Венелин Венков от Ку-Ку Бенд, който е и в управителния съвет на Фондация „ Александър Русев “, събитието нямаше да бъде същото.

Благодарности се насочат още към притежателите на хотел „ Бистра и Галина “, които се погрижиха за спокойствието на всички гост-звезди, на фотографите, които запечатаха красивите моменти от събитието – Мирела Партинова и Ширин Джавидова, както и на формалния видеооператор, снимал целия концерт – Цветелин Иванов.

Адмирации за „ доброволците “ на събитието – дребните помощници от ДТШ „ Патиланци “ Рафаела Цамбази, Тони Колев, Доника Върбанова и Йордан Доневски. Едно огромно „ благодаря “ и на прелестната Кристияна Станчева, която е другар на Фондацията и целия екип.

Прекрасните майки на дечица, част от Фондация „ Александър Русев “, също отдадоха своя принос към събитието, като проведоха благотворителен базар с ръчно направени произведения. „ Щандът на майките “ е неразделна част от всяко събитие, проведено в поддръжка на Фондацията и благодарностите са за тях, борбените майки, както и към всички, които закупиха по нещо за спомен и подкрепиха идеята. Приятелите от Be Healthyсъщо се включиха в самодейността и предложиха на щанда вкусни неща за ядене и пийване изцяло безплатно.

С общи старания и дух на достойнство, Благотворителният концерт в поддръжка 10 години активност на Фондация „ Александър Русев “ събра от билети и „ Щанд на майките “ сумата от 21 915 лева, а от продажбата на бира, чиято продажба също беше благотворителна със съдействието шефа на зала Арена Русе Любо Христов - 700 лева Общата събрана сума от вечерта на 17 март е 22 615 лева

Дълбок реверанс пред всички, които отделиха от времето, труда и персоналния си запас и способстваха за сбъдването на една същинска фантазия, почтена за почитание!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР