Фондът за рисков капитал Morningside Hill е инвестирал в компанията

...
Коментари Харесай

Фондът Morningside Hill влага 500 хил. евро в търговеца на хранителни добавки Vital Concept

Фондът за рисков капитал Morningside Hill е вложил в компанията за хранителни добавки Vital Concept. От сдружението сътрудник на Фонда на фондовете всекидневно не афишират съответната сума на вложенията си, само че дават ориентировъчна такава - в този случай тя е към 500 хиляди евро. От документите в Търговския указател се вижда, че преведената сума е 978 хиляди лева, което подхожда навръх оповестеното число.

Срещу това Morningside Hill придобива дял малко под 24% в основаната в края на 2020 година " Витал концепт трейд ". Останалите 76% остават притежание на създателя Владимир Нешев. " Витал концепт трейд " реализира доставките на хранителни добавки Vital Concept, които очевидно до неотдавна са дистрибутирани посредством сдружението " Витал концепт " - неговият шеф до март 2021 година Васил Живков се реалокира в новата компания. Основните дялове във " Витал концепт " се държат от " Сиесайеф " (36%), фонд на Цветелина Бориславова, който е мажоритарен акционер в БАКБ, и фондът " Ай Ди Ес " (44%) където тя е съсобственик с миноритарния вложител банката - Gramercy. Останалите 20% са владеене на Камелия Жечева-Макавеева, която има предходни участия в управлението на компании на Бориславова

Според доклада в комерсиалния указател през 2019 година " Витал концепт " има 721 хиляди лева доходи и загуба от 274 хиляди лева За 2020 година оборотът се свива на 488 хиляди лева, а загубата на - 123 хиляди лева " Витал концепт трейд " към момента няма оповестен годишен финансов доклад.
Кои са Vital Concept
Добавките под марката Vital Concept се създават от BHI-Biohealth International GmbH в сертифицирана фабрика в Германия, която предлага white label артикули, които клиентите й могат да брандират. Основните канали на продажба са посредством Amazon и по-конкретно немската версия, Amazon.de, която обслужва Западна Европа. " Харесахме екипа и продуктите, които вършат и за които няма ограничавания. Считаме, че продуктите са по-добри от междинното на европейския пазар ", разяснява пред " Капитал " Павел Велков, ръководещ сътрудник в Morningside Hill.

На уеб страницата си компанията отбелязва, че е един от водачите на пазара в България и продуктите й са налични в 500 аптеки и в супермаркети. Според изследователската компания IQVIA, компанията участва като продажби на българския пазар от 2018 година и преди две години е достигнала продажби над 500 хиляди лева За интервала от август 2000 до август тази година, компания е била показана с 21 продукта в аптеките, като продажбите й за този интервал са общо 290 хиляди лева, като спадът е 39% в стойност по отношение на миналата година.

" В момента те усъвършенстват каналите си и по тази причина има съмнения във финансовите резултати, само че това не ни тормози ", споделя още Велков. " Нашата инвестиция е главно за развиване на продажбите и маркетинга. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР