Фондът на United Negro College обяви дарение от $100 милиона

...
Фондът на United Negro College обяви дарение от $100 милиона
Коментари Харесай

Подарък от $100 милиона от Lilly Endowment има за цел да подкрепи даренията на HBCU

Фондът на United Negro College разгласи подаяние от $100 милиона от Lilly Endowment, най-големият безграничен подарък за организацията от основаването й преди 80 години.

Подаръкът, разгласен в четвъртък, ще бъде ориентиран към обединено подаяние за 37 исторически чернокожи колежа и университета, които образуват участието на UNCF, за да се увеличи дълготрайната финансова непоклатимост на учебните заведения.

HBCU, които имат дребни дарения спрямо други колежи, означиха нарастване на даренията след митингите за расова правдивост, провокирани от убийството на Джордж Флойд в Минесота. Майкъл Ломакс, президент и основен изпълнителен шеф на UNCF, сподели, че донорите през днешния ден към този момент не слагат под въпрос нуждата от HBCU и вместо това се питат по какъв начин подаръците за учебните заведения могат да имат най-голямо влияние.

Председателят и основен изпълнителен шеф на Lilly Endowment сподели, че подаръкът продължава историята на организацията в поддръжка на работата на UNCF. „ Програмите на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР