Фондът на фондовете започва подготовката на нов продукт за финансиране

...
Фондът на фондовете започва подготовката на нов продукт за финансиране
Коментари Харесай

Фондът на фондовете започва пазарни консултации за кредити за малък и среден бизнес

Фондът на фондовете стартира подготовката на нов артикул за финансиране на дребния бизнес, оповестиха от Фонда.

Първият стадий е провеждането на пазарни съвещания, които имат за цел да се реализира оптимална конструкция на продукта. Като се базира на опциите за даване на средства за шерване на риска и дефинира параметрите на финансовия инструмент, Фондът на фондовете ще разпознава актуалните потребности на пазара и евентуалните финансови медиатори.

Средствата са обезпечени по оперативната стратегия " Иновации и конкурентоспособност " (2014-2020), съфинансирана със средства от Европейските структурни и капиталови фондове , се припомня в прессъобщението.

Процедурата ще е в сходство с задачите на оперативната стратегия и особеностите на целевата група. Прилагането на инструмента ще облекчи компликациите, изпитвани от предприятията при търсене на налично като цена финансиране, обвързвано с равнището на риск, на което ги дефинират банките. Това ще способства за възстановяване на достъпа на фирмите до външно финансиране при преференциални условия.

Бюджетът на инструмента е 29 млн. лева и ще поддържа нов портфейл от заеми в размер на 41 млн. лева ., при които до 70 на 100 от всеки заем ще се финансира от Фонда на фондовете. Конкретните параметри на заемите ще бъдат избрани след привършване на пазарните съвещания. Финансирането е уместно за подкрепяне на покупката на машини, съоръжение, коли, както и лизинги, оборотни средства и други.-->

Консултациите са почнали от през вчерашния ден и ще продължат до 12 декември 2019 година в това число. След приключването им резултатите от тях ще бъдат систематизирани и оповестени в отчет, който ще бъде оповестен на страницата на Фонда на фондовете.
 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР