Фондът Morningside Hill е инвестирал около 1 млн. евро във

...
Фондът Morningside Hill е инвестирал около 1 млн. евро във
Коментари Харесай

Фондът Morningside Hill инвестира около 1 млн. евро във във "Фиделитас Лаб"

Фондът Morningside Hill е вложил към 1 млн. евро във " Фиделитас Лаб " ООД. Това е самостоятелна лаборатория, която прави набор от разбори на зърнени и маслодайни култури - пшеница, царевица, ечемик, слънчоглед, рапица, шротове, растителни масла.
Целите
" Целта на инвестицията е да разтеглим обсега и опциите на лабораторията. Средствата са предопределени за покупка на в допълнение високотехнологично съоръжение за течна и газова хроматография, както и на програмен продукт от най-ново потомство. Част от средствата са за наемане на още лабораторни пространства и дипломиран личен състав, за образования и развой по акредитация по интернационалния стандарт ISO 17025 ", заключи за " Капитал " Бисер Дивери, шеф на " Фиделитас Лаб ".

Основен клиент на лабораторията в този момент е компанията майка, само че предстоящото уголемение ще усили опциите и надлежно - външните й клиенти. " Поради ограничавания брой сходни лаборатории в района чакаме да разтеглим потребителско си портфолио в Румъния, Молдова, Украйна и други и надлежно доста да увеличим оборота ", споделя Бисер Дивери.

Плановете са планът да завърши до края на тази година. " Тогава лабораторията ще може да предложи на всички заинтригувани страни в търговията с хранителни артикули приключен пакет от лабораторни услуги. Той ще включва както индикатори за установяване на качеството, по този начин и за сигурността на храните: съществуване на отрови, диоксини, пестициди и други нездравословни и отровни субстанции ", заключи Бисер Дивери.
Реклама
Заетите лабораторни експерти в този момент са четирима, планува се вследствие на инвестицията броят им да се усили с над 50%.
Лабораторията
" Фиделитас Лаб " е основана през 2014 година, среща се във Варна и е част от групата " Фиделитас ", профилирана в региона на количествен и първокласен надзор на артикули, оценка на вреди по товари и имущество, морски инспекции и споразумяване на застрахователни искания.

Лабораторията предлага разбор на зърнени и маслодайни култури, измежду които установяване на влага, на примеси (вредни/отровни семена), на маслено наличие и други " За 2021 година са оценени проби от над 1 млн. тона селскостопански артикули експорт за Европейски Съюз и трети страни ", посочи за " Капитал " Бисер Дивери.
Инвеститорът
През ноември 2019 година Morningside Hill започва своя фонд за рисков капитал, който е фокусиран върху обезпечаването на капитал за напредък на български стартъпи. Фондът разполага с 38.5 млн. евро под ръководство, които да бъдат вложени в дялови (или еквивалентни) миноритарни позиции в 25 до 30 компании.
Реклама
Фондът за рисков капитал включва обществени средства в размер на 33.3 млн. евро, предоставени от фонд " Мениджър на финансови принадлежности " по оперативната стратегия " Иновации и конкурентоспособност ". Типичният интервал на държане на вложения е 5 - 10 години, като опциите за излизане ще бъдат оценени съгласно изискванията, прецизират от фонда.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Мара Георгиева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР