Фонд за малки проекти се предвижда да подпомага малки и

...
Фонд за малки проекти се предвижда да подпомага малки и
Коментари Харесай

Европейски пари ще задвижват малкия и средния бизнес в граничните райони на България и Сърбия

Фонд за дребни планове се планува да подкрепя дребни и междинни предприятия в граничните области на България и Сърбия през новия програмен интервал 2021-2027 година Финансирането ще е по Програма за трансгранично съдействие Interreg - ИПП България – Сърбия 2021-2027, която се чака да бъде утвърдена до края на идната година, съобщи Министерството на районното развиване и благоустройството.
Това стана ясно на първото съвещание на Съвместната работна група за създаване на бъдещата стратегия. Форумът бе управляван от заместник-министъра на районното развиване и благоустройството Деница Николова и Михаѝло Дашич - помощник-министър по европейската интеграция на Република Сърбия, съощи " Дневник ".

Малките и междинните предприятия ще могат да получават безплатно средства по планове до 100 хиляди евро при облекчени процедури за подкрепяне и модернизиране на производството, за повишение на потенциала и постигане на нови пазари, за повишение на конкурентоспособността и други

30 % от бюджета на програмата в идващия интервал може да бъде ориентиран към реализирането на огромен стратегически план сред двете страни. Очаква се да се финансират планове посредством опциите на тематична цел 5 - Европа покрай жителите.

Запазва се териториалният обсег, като от българска страна това са областите Видин, Монтана, Враца, София област, Перник и Кюстендил, а от сръбска - Бор, Зайчар, Нишава, Топлица, Пирот, Ябланица и Пчиня.

И през идващия интервал финансирането от Европейски Съюз се резервира в размер на 85 %, като се вкарват редица ограничения за облекчение на бенефициентите и понижаване на административната тежест.

Фокусът в бъдещата стратегия ще бъдат интегрираните планове с сложен метод, чието осъществяване включва по-голям размер капиталови действия и в подобаваща композиция с " меки ограничения ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР