Фонд от 400 млн. паунда ще подсигури зарядните станцииСамоуправляемите автомобили

...
Фонд от 400 млн. паунда ще подсигури зарядните станцииСамоуправляемите автомобили
Коментари Харесай

Великобритания въвежда безпилотни коли до 2021 г.

Фонд от 400 млн. паунда ще подсигури зарядните станции

Самоуправляемите коли ще тръгнат по пътищата на Англия до 2021 година

Британският финансов министър Филип Хамънд ще отпусне финансиране за развиването на планове в региона на изкуствения разсъдък на стойност 75 млн. лири (84 млн. евро) и за стартиране на безпилотни коли по пътищата на Обединеното кралство до 2021 година Очаква се това да бъде оповестено по време на речта му за държавния бюджет в сряда.

Хамънд ще разгласи и регулаторни промени, които да разрешат развиването на английската промишленост за самоуправляеми коли. Оценките са, че тя ще е на стойност 28 милиарда лири до 2035 година Надеждата на министъра е, че самостоятелните коли ще се появят по пътищата в страната в границите на три години.
още по тематиката
“Някои биха споделили, че това е самоуверен ход, само че аз считам, че би трябвало да приемем тези технологии, в случай че желаеме Англия да бъде водеща в новата индустриална гражданска война ”, сподели Хамънд в телевизионно предаване в неделя, представен от Phys.org.

Министърът, който е подложен на напън да обезпечи впечатляващ бюджет, ще разгласи и фонд на стойност 400 млн. паунда за компании, които желаят да изградят пунктове за зареждане на електрически коли в страната.

С фокус върху софтуерните промишлености, държавното управление също по този начин възнамерява да похарчи 75 млн. лири в поддръжка на фирмите, разрастващи изкуствен интелект, и 160 млн. паунда за създаване на 5G технология, която – съгласно кабинета – е нужна за всеобщото внедряване на безпилотните коли.

Въпреки това консервативният министър евентуално ще бъде оценен най-много по политиките си за обществени разноски, изключително жилищната политика, след злополуката с Гренфел Тауър, която умъртви 71 души.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР