Фон дер Лайен предупреди Китай да не заема страната на

...
Фон дер Лайен предупреди Китай да не заема страната на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен иска по-строга политика спрямо Китай frognews.bg

Фон дер Лайен предизвести Китай да не заема страната на Русия в постигането на компромис за войната в Украйна. Според нея държанието на Пекин ще бъде определящо за връзките сред Китай и Европейски Съюз.

Тя загатна за първи път, че блокът може да приключи договарянията по забележителната комерсиална договорка с Китай, подписана през 2020 година, само че след това спряна от Европейския парламент, откакто някои от неговите членове бяха глобени от Пекин. Двете страни договарят за сключването на съглашение за вложения от над семед години. То ще обезпечи опция на европейските компании в Китай да се конкурират с локални компании при условия на лоялна конкуренция.

" Трябва да признаем, че светът и Китай се трансформираха през последните три години – и би трябвало да преоценим CAI в светлината на нашата по-широка китайска тактика “, сподели фон дер Лайен. 

Тя беше изключително сериозна към връзките сред Си Дзинпин и Владимир Путин, които наскоро се срещнаха в Москва. 

" Ясната цел на Китайската комунистическа партия е систематична смяна на интернационалния ред с Китай в центъра. Видяхме демонстрацията на другарство в Москва, която споделя хиляди думи за тази нова визия за интернационалния ред “, сподели тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР