Фон дер Лайен посочи, че след енергийната и продоволствена криза,

...
Фон дер Лайен посочи, че след енергийната и продоволствена криза,
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен представи предизвикателствата пред ЕС през 2024 г.

Фон дер Лайен уточни, че след енергийната и продоволствена рецесия, провокирана от Русия, в този момент международната търговия е нарушена от терора на хусите в Червено море. По думите ѝ светът е навлязъл в епоха на борба, фрагментация и боязън. Председателката на Европейска комисия съобщи, че това изисква концентриране и отговорност от страна на съюза.

" Най-големият урок, който научихме през последните четири години, е че когато сме единни, Европа е мощна ", означи Фон дер Лайен.

Тя уточни, че изключително през последните месеци са били направени някои значими стъпки, като да вземем за пример съглашението по пакта за миграцията, започването на договарянията за участие с Украйна, както и с Молдова и Босна и Херцеговина, когато те изпълнят нужните критерии. Тя добави, че ще разчита на Народното събрание да продължи да работи по тези въпроси през оставащите месеци до края на мандата му.

Фон дер Лайен сподели още, че идващия месец Европейска комисия ще внесе в Народното събрание и в Европейския съвет своите хрумвания за това от какви промени се нуждае Европейски Съюз, с цел да продължи да работи в бъдеще като съюз с повече от 30 страни членки, откакто бъде изпълнен поетият ангажимент за приемане на всички страни от Западните Балкани.

Само ние задно можем да отговорим на този въпрос, уточни председателката на Европейска комисия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР