Фолксваген (Volkswagen) обяви във вторник, че приходите на автомобилния гигант

...
Фолксваген (Volkswagen) обяви във вторник, че приходите на автомобилния гигант
Коментари Харесай

Фолксваген ще произведе 22 милиона електрически автомобила през следващите 10 години

" Фолксваген " (Volkswagen) разгласи във вторник, че приходите на автомобилния колос през 2018-а година са нарастнали с 2,7% до 235,8 милиарда евро, до момента в който оперативната облага се е повишила с 0,7% до 13,9 милиарда евро, а облагата преди налози е скочила с 13,8% до 15,6 милиарда евро.

Печалбата на акция през предходната година възлезе на 23,57 евро, което съставлява растеж с 5,7% по отношение на облага от 22,28 евро за една акция през 2017-а година. В същото време продажбите на коли са се нараснали с 1,1% до 10,9 милиона боря, доставките - с 0,9% до 10,8 милиона, а производството е повишено с 1,3% до 11 милиона броя през 12-те месеца до края на декември.

Германският колос също по този начин разгласи, че през идващите 10 години ще започва към 70 нови модела електрически коли и ще създаде 22 милиона електрически коли до края на 2028-а година.

" Фолксваген " поема отговорността във връзка с главните трендове в бъдещето - изключително по отношение на опазването на климата. Целите на Парижкото съглашение за климата са нашия аршин. Ние редовно ще привеждаме индустриалните и другите стадии във веригата на основаване на стойност до реализиране на индиферентност на въглеродния двуокис (CO2) в идните години ", съобщи основният изпълнителен шеф Херберт Дис.

" Фолксваген " се стреми да обезпечи самостоятелна подвижност за милиони хора за години напред - самостоятелна подвижност, която е по-безопасна, по-чиста и изцяло обвързвана. За да се нагърбим с нужните вложения за електрическата атака, ние ще би трябвало да създадем спомагателни усъвършенствания в успеваемостта и при представянето ни във всички области ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР