Фолксваген не се е отказал от Турция, но се е

...
Фолксваген не се е отказал от Турция, но се е
Коментари Харесай

Емил Хърсев: „Фолксваген“ не се е отказал от Турция

" Фолксваген " не се е отказал от Турция, само че се е отсрочило взимането на решение. Това съобщи финансистът Емил Хърсев пред Българска национална телевизия във връзка инвестицията на немския авто колос за това къде да влага бизнеса си.

Твърде съществено се слага въпросът - по какъв начин ще се избира местоположението за такова решение, сподели Хърсев. За него най-странният детайл от цялата сага е с задграничните вложители, защото не е видял и не е чул управителен фактор в България, който да каже - в случай че дадем 400 млн. евро по какъв начин страната ни ще ги получи назад.

Има доста учредения да се сложи въпросът за корупцията във " Фолксваген ". Предложен е максимумът от нашата страна и този подарък от близо 300 млн. лева не е доста аргументиран, сподели той.

Хърсев мисли, че ние би трябвало малко по-трезво да оценяваме нещата си и опциите си.

Той настоя да се разбере по какъв метод се харчат държавните пари, когато става въпрос за стимулиране на задгранични вложения.

Според Хърсев страните, които употребяват безмитен режим с европейското икономическо пространство би трябвало да не спъват конкуренцията и да не субсидират над нормите.

Припомняме, през вчерашния ден немският авто колос " Фолксваген " отсрочи окончателното решение дали да построи авто цех в Турция, съобщи представител на компанията на фона на интернационалните рецензии против военната интервенция на югоизточната ни съседка в Сирия и опасенията за евентуални последици върху репутацията на компанията

Също през вчерашния ден президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) съобщи, че договорката за " Фолксваген " години наред ще бъде образец за неспазване на разпоредбите на Общия пазар.

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи в неделя, че е споделила на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че офанзивата би трябвало да бъде прекъсната, тъй като рискува да сътвори филантропична рецесия.

Страните членки на Европейския съюз се договориха през вчерашния ден да лимитират износа на оръжие за Турция, до момента в който президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп наложи наказания на Анкара, въпреки че наказателните ограничения са много по-меки от това, за което упорстваха американските конгресмени, а и от това, което самият Тръмп обещаваше. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР