Фолклорът и традицията е това, което ще спаси нашия народ,

...
Фолклорът и традицията е това, което ще спаси нашия народ,
Коментари Харесай

Цвета Караянчева почете пищен коледен концерт в Широка лъка

Фолклорът и традицията е това, което ще избави нашия народ, съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева пред преподавателите и възпитаниците на Националното учебно заведение по фолклорни изкуства в Широка лъка. Тя участва на обилният им коледен концерт, в който девойките и момчетата – ученици на музикалното учебно заведение от цялата страна завихриха фолклорна приказност от багри, ритми и звуци.

„ Вие сте оставили децата си в едни от най-грижовните ръце. Това са хората, които възпитават в добрина посредством българския фолклор и аз съм изключително щастлива довечера да съм с вас. За първи път пристигам в Широка лъка и бях доста очарована от това, което виждам. Особено тези прелестни деца, които виждам на сцената “, уточни Караянчева. Тя прикани да пазим традициите, тъй като с тази българска полезност ще можем гордо да вървим напред във времето и да вършим чудеса за България. „ Навсякъде, където се намираме, когато чуем български фолклор, сърцата ни се изпълват с горделивост, която ни окрилява “, показа ръководителят на Народното събрание. Според депутата доктор Даниела Дариткова децата от това учебно заведение и техните преподаватели дават духа на Родопите, а също и духа на България. Тя акцентира, че те са днешните будители и единствено по този метод, съхранявайки традициите, можем да намерим своето почтено място в Европа.

Кметът на Смолян Николай Мелемов пожела на младите гении персонално благополучие и доста креативен триумфи и им даде обещание че както и до момента постоянно ще ги поддържа, а регионалния шеф Недялко Славов ги поздрави, че е традиция към този момент смолянската общност с неспокойствие да чака коледния концерт на Националното учебно заведение за фолклорни изкуства.

Аз ще ги нарека мисионери, тъй като в действителност това е доста значима задача за страната ни сега, сподели Славов.

Ние не сме огромно учебно заведение, а учебно заведение по изкуствата. И макар че сме на послушание на Министерство на културата, срещаме извънредно огромната поддръжка и на община Смолян, и на област Смолян. Изключително признателни сме за грижата им към нас “, съобщи директорката на НУФИ Стоянка Тенова. В края на тържеството по решение на Художествения съвет на учебното заведение бяха наградени възпитаници за дейната им концертна активност. Наградите бяха парични, предоставени от спонсори и развълнуваха децата, за които това беше изненада.
тагове цвета караянчева коледен концерт необятна лъка  Цвета Караянчева уважи обилен коледен концерт в Широка лъка
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР