Фолкер Тюрк използва годишно обръщение, за да маркира нарастващите демократични

...
Фолкер Тюрк използва годишно обръщение, за да маркира нарастващите демократични
Коментари Харесай

Избори в Унгария през 2024 г.: Шефът на ООН по правата на човека издава предупреждение

Фолкер Тюрк употребява годишно послание, с цел да маркира възходящите демократични и публични проблеми в редица европейски страни преди годината на „ мега изборите “.

Върховният чиновник на Организация на обединените нации по правата на индивида насочи предизвестие по отношение на идните президентски избори в Унгария, заявявайки, че страната демонстрира признаци на плъзгане към автокрация и авторитаризъм.

Говорейки пред Съвета по правата на индивида, Организация на обединените нации Върховният комисар по правата на индивида Фолкер Тюрк уточни Унгария като образец за страна, която се е отвърнала от демократичната народна власт в интерес на по-суров, по-рестриктивен политически модел.

„ Автокрацията и военните преврати са отричане на демокрацията.Всеки избор – даже несъвършеният – съставлява изпитание най-малко официално да се признае универсалният блян към народна власт “, сподели Тюрк.

Той сподели, че макар че „ формалната конструкция на изборите “ към момента съществува в Унгария, гражданските свободи бяха понижени, така кат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР