Фокусът за споразумение със София за преодоляване на различията е

...
Фокусът за споразумение със София за преодоляване на различията е
Коментари Харесай

Никола Димитров: Януари е възможна опция за споразумение със София

Фокусът за съглашение със София за превъзмогване на разликите е през декември, само че интервалът е къс и по тази причина януари не е изключен като вид за дата за започване на договарянията сред РСМ и Европейски Съюз, сподели вицепремиерът по европейските въпроси Никола Димитров, представен от БГНЕС.

Той акцентира, че настоящето председателство на Европейски Съюз Словения има стратегически интерес „ да придвижи района към Европейския съюз “, напомняйки, че след него председателството на Европейски Съюз ще бъде поето от Франция, където са планувани президентски избори за пролетта.

„ Въпреки че желанието е за декември, слушам от няколко столици в Европа, че и януари въпреки всичко остава опция за триумф, което ни дава може би малко повече време, макар че считам, че фокусът ни би трябвало да бъде върху декември “, сподели Димитров пред TV 24.

В навечерието на срещата на върха на Европейски Съюз през декември австрийският министър по европейските и интернационалните въпроси Михаел Линхарт ще бъде на посещаване в Скопие на следващия ден, а също на следващия ден на двудневно посещаване в страната ще бъде и полският президент Анджей Дуда. Една от главните тематики на срещите им с домакините в Скопие ще бъде европейската вероятност на страната.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР