Фокусът трябва да е върху учителите, защото присъствено обучение не

...
Фокусът трябва да е върху учителите, защото присъствено обучение не
Коментари Харесай

Образователният министър: Не може да има присъствено обучение без здрави учители

Фокусът би трябвало да е върху учителите, тъй като присъствено образование не може да има без здрави учители. Балансът сред ограниченията, които опазват здравето на учителите и учениците, и наличието в клас е основен. Това съобщи пред БНР служебният министър на образованието проф. Николай Денков.

" Важно е, че насоките за образование в условия на пандемия почиват на много друга философия по отношение на тези от предходната година, давайки опция за локално решение съгласно съответната обстановка в обещано учебно заведение и обитаемо място ", добави той.

По думите му концепцията на насоките е да даде на шефовете опорните точки, които да им разрешат да вземат решения съгласно съответната обстановка.

" Не сме ги оставили сами да се давят в дълбоката вода. Не чакам да сме стигнали до групов имунитет освен поради учителите, той зависи и от учениците ", посочи служебният министър на образованието.

Денков изясни, че основните въпроси, които би трябвало да бъдат разисквани през идната седмица, са носенето на маски – в кои случаи, за кои възрастови групи, въпросът за тестването и по кое време да се минава към електронно образование.

" Подкрепям решението на Медицински университет – Пловдив. То е провокирано освен от това техните студенти да се образоват присъствено, а и от контакт сред заболели пациенти и студенти в университетските лечебни заведения ", сподели още проф. Николай Денков.

Преди дни ректорът на Медицинския университет в Пловдив издаде заповед, с която всички студенти, които желаят да учат присъствено, би трябвало да дават годен документ за имунизация, документ за преболедуване или негативен тест за COVID-19.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР