Фокусът се измества изцяло към премиум моделите 60 инча и

...
Фокусът се измества изцяло към премиум моделите 60 инча и
Коментари Харесай

Samsung ще спре малките 20-30-инчови телевизори

Фокусът се измества напълно към премиум моделите 60 инча и нагоре

В близка вероятност Samsung последователно ще понижава размера на производството на дребни тв приемници

Водещият производител на тв приемници, Samsung Electronics, възнамерява да приключи производството на дребни модели и да се концентрира извънредно върху премием сегмента.

Samsung последователно ще приключи продажбите на тв приемници с диагонал към 20-30 инма с резолюция HD и Full HD, оповестява корейското издание JoongAng Ilbo, базирайки се на публични източници от компанията. Не се оповестява обаче в какви периоди ще стане това.

В близка вероятност Samsung ще понижи размера на производството на дребни тв приемници, без да го приключи изцяло. Постепенно акцентът в асортимента на компанията ще се измества към огромните модели с диагонал 60 и повече инча, с резолюция 4К.
още по тематиката
В последните две години делът на Samsung в премиум сегмента на тв приемниците с цена 2500 $ понижава. През 2016 година този дял се редуцира от 54,7% до 23,4%, а през второто тримесечие на годината падна до 17%, по данни на IHS Markit.

В същото време LG усъвършенства позициите си при премиум тв приемниците, като за една година делът й набъбна от 21,3% до 40,8%. И макар, че през второто тримесечие на 2017 година делът на LG понижа до 33,5%, той е два пъти по-голям от каузи на Samsung. В началото на идната година се чака Samsung да пусне 4К тв приемници с екрани на LG.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР