Фокусът ни е актуализацията да се случи до края на

...
Фокусът ни е актуализацията да се случи до края на
Коментари Харесай

Кирил Петков: От 1 юли да имаме нов бюджет - това е задачата, която ще гоним

" Фокусът ни е актуализацията да се случи до края на този месец " - до това единодушие е стигнал съдружния съвет, заяви министър председателят Кирил Петков преди началото на държавното съвещание в Министерски съвет.

Управляващите партии са построили съответен график, по който ще придвижват актуализацията на бюджета, сподели още той.

В съвещанието ще бъде разискван и Планът за възобновяване, които изисква 22 ограничения до края на годината: " Трябва доста ясно всяко едно министерство да бъде осведомено и да имаме стройна програмата. Очакваме средствата от Европейски Съюз да дойдат в точния момент с верните промени. "

Петков добави, че през днешния ден би трябвало да бъде финализирано решението за дерогацията до края на 2024 година, която България ще получи за налагането на ембарго на съветския нефт:

" Ние сме единствената страна, която има тази дерогация, макар че има пристанище. Това дава опция за нашата рафинерия да смени част от инсталациите си, а през това време да не се качва цената на горивото. "

Премиерът разгласи и че в сряда на оперативно съвещание вицепремиерът Калина Константинова ще даде точна информация за това по какъв начин протича процесът по преместването на украинските жители.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР