Фокусът на военните поръчки продължава да е върху ПВО, оборудването

...
Фокусът на военните поръчки продължава да е върху ПВО, оборудването
Коментари Харесай

Групата Рамщайн трупа още оръжия в Украйна

Фокусът на военните поръчки продължава да е върху Противовъздушна отбрана, оборудването за електронна война и дроновете, само че Зеленски упорства за самолети
Страните от Контактната група за даване на отбранителна помощ на Украйна са дали военно подкрепяне за над 88 милиарда $ през последните близо две години и в този момент концентрират вниманието си върху две области - угаждане на най-непосредствените потребности на Въоръжените сили на Украйна на бойното поле и обезпечаването на дълготрайна поддръжка, съобщи Укринформ, представена от Българска телеграфна агенция.

Информацията беше обявена от американския министър на защитата Лойд Остин на съвещание във вторник на Контактната група във военновъздушната база " Рамщайн " в Германия.

" За последните близо две години Контактната група е осигурила над 88 милиарда $ във тип на поети отговорности за даване на военна помощ на Украйна ", сподели Остин.

Той означи, че измежду американските съдружници има 15, които обезпечават доста по-голяма помощ от Съединени американски щати като дял от брутния им вътрешен артикул.

" Нашите съдружници и сътрудници не престават да усилват напъните си, по тази причина и Съединени американски щати би трябвало да създадат същото ", съобщи шефът на Пентагона.

Той означи, че Контактната група остава фокусирана върху две съществени посоки.

" На първо място, работим за обезпечаване на краткосрочната поддръжка за украинските войски. А на второ, работим интензивно с управлението на Украйна за планирането на дълготрайната защита и въздържане ", сподели американският министър на защитата.

Според него по този начин наречената Коалиция за обезпечаване на качества (Capability Coalition) ще помогне и разреши на приятелите на Украйна да съгласуват взаимната поддръжка още години напред.

Новото на днешното съвещание на Контактната група беше, че то беше първото, в което участваше и управлението на Коалицията за качества. На срещата беше разисквана степента на прогрес по другите въпроси и методите за решение на най-неотложните от тях, уточни министърът.

Остин благодари на представителите на Дания, Естония, Франция, Германия, Исландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Нидерландия, Норвегия, Полша и Англия за взаимната им работа.

" Всички те се наеха да оглавят другите обединения за качества и да вложат запаси и фрагменти в името на осъществяването на тази сериозно значима задача. Лидерството им е удостоверение за единството и решимостта и за вникването ни " в нещата, сподели Остин.

Той акцентира, че поддръжката за Украйна е от " решаващо " значение за самите Съединени американски щати. Според него когато Вашингтон влага в сигурността на Украйна, влага и в своята лична.

Във вторник в базата " Рамщайн " в Германия се състоя 20-тата среща на Контактната група за даване на отбранителна помощ на Украйна. На събитието участваха министрите на защитата и представители на военните управления на към 50 страни, показва Укринформ.

Украинският президент Володимир Зеленски изрази благодарността си за обещанията за нова помощ за защита след среща на съдружниците на Украйна в американската военновъздушна база Рамщайн в Германия, съобщи ДПА, на която се базира Българска телеграфна агенция.

" Ще има нови отбранителни пакети, в това число неголямо количество артилерия ", съобщи Зеленски във вечерното си видеообръщение нощес, като се базира на обещанията, дадени на конференцията на Контактната група за Украйна във военновъздушната база в Германия. Той загатна съответно Германия и спомагателния пакет въоръжения на стойност 500 млн. евро (543 млн. долара), обещан от Берлин.

" Бих желал да изразя благодарност на Германия за оповестения защитителен пакет в размер на половин милиард евро ", сподели той. Пакетът " включва артилерия и бронирани транспортни средства. Високо ценим немския принос за отбраната на живота на украинците и нашата самостоятелност ".

Според Зеленски главният фокус на оръжейните поръчки продължава да бъде върху Противовъздушна отбрана, оборудването за електронна война и дроновете. Зеленски похвали и други страни, че са се включили към чешката самодейност за закупуване на муниции. Инициативата към този момент е подкрепена финансово от редица други западни страни.

Зеленски обаче прикани и за ускорена доставка на обещаните западни изтребители.

" Нашите сътрудници разполагат с подобаващи системи. Трябва да ускорим колкото е допустимо повече и програмата за F-16 ", сподели той.

Самолетите са предопределени да оказват помощ за подсилване на противовъздушната защита на Украйна.

Украинският президент уточни, че в последно време Русия все по-често нападна граничните региони от въздуха - освен с дронове и ракети, само че и с управляеми плаващи бомби, хвърляни от самолети.

" Руската войска се пробва да изгори до основи нашите погранични села. От началото на март до през днешния ден съветската авиация е хвърлила съвсем 200 управляеми бомби единствено върху обитаемоте места в Сумска област. Те са ориентирани към села, градове и гражданска инфраструктура ", акцентира той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР