Фокусът на правителството е актуализацията на бюджета да се случи

...
Фокусът на правителството е актуализацията на бюджета да се случи
Коментари Харесай

Премиерът: Фокусът ни е актуализацията на бюджета да се случи до края на юни

Фокусът на държавното управление е актуализацията на бюджета да се случи до края на юни. Задачата е от 1 юли да има нова държавна сметка. Това съобщи министър председателят Кирил Петков преди съвещанието на Министерския съвет.

Ще бъдат разисквани и нормативните условия към Плана за възобновяване. Спрямо тях би трябвало да се подхващат 22 ограничения до края на годината, уточни Кирил Петков. Всяко министерство би трябвало да бъде осведомено и да има „ стройна програма”, с цел да може средствата от Европейски Съюз да дойдат в точния момент с верните промени, добави той.

Това бяха двете съществени тематики, които ръководещите разискаха късно вечерта във вторник на съдружен съвет. Очакванията са идната седмица обновения проектобюджет да бъде импортиран в Народното събрание с антикризисните ограничения.

Депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов сподели пред Българска национална телевизия, че бюджетът би трябвало да бъде признат до 25 юни. Социалистическата партия ще упорства за двуетапно уверичение на пенсиите - от 1 юли и от 1 октомври. Друго искане е необлагаемият най-малко за младите фамилии от 4500 лева да стане 6000 лева - по 50 лева на месец за едно дете и по 100 лева за две деца.

За да тръгнат средствата от Европейския съюз, Народното събрание до края на годината би трябвало да одобри редица законопроекти, като юридическа гаранция за тези средства, сподели депутатът от „ ИТН “ Станислав Балабанов на влизане в среднощния съдружен съвет.

Днес министър председателят Кирил Петков повтори, че България ще получи дерогация за съветския нефт до края на 2024 година

„ Ние действително сме единствената страна, която има тази дерогация, макар че разполага с пристанище. Това дава опция нашата рафинерия да смени част от инсталациите си и през това време да не се качва цената на горивото”, сподели Петков.

На оперативното съвещание на кабинета ще бъде показан отчет от вицепремиера Калина Константинова по отношение на това по какъв начин се движи преместването на украинските бежанци.Към момента напрежението в бежанския център в Елхово остава. Украинци се оплакаха, че са като в затвор, без храна и вода.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР