focus-news.netснимка: УикипедияПремиерът Борис Джонсън отложи облекчаването на мерките срещу разпространението

...
focus-news.netснимка: УикипедияПремиерът Борис Джонсън отложи облекчаването на мерките срещу разпространението
Коментари Харесай

The Times: Великобритания забавя облекчаването на мерките срещу коронавируса

focus-news.net

фотография: Уикипедия

Премиерът Борис Джонсън отсрочи облекчаването на ограниченията против разпространяването на ковид и приготви страната за една есен,  без контакти с близки и другари, написа английският вестник The Times.
На конференция на Даунинг Стрийт,  откакто на семействата беше неразрешено да се срещат между тях у дома в елементи  от Северозападна Англия, Крис Уити, основният доктор на Кралството,  изрично предизвести, че страната е „ достигнала границите “ на вероятните облекчения.

„ Ако желаеме да вършим повече неща в бъдеще, може да се наложи да вършим по-малко от някои други неща в този момент “, сподели той.  „ Идеята, че можем да отворим всичко и да държим вируса под надзор, явно е неправилна ".

Премиерът Джонсън сподели,  че завръщането на учениците в учебно заведение е народен приоритет, само че в други области свободите са „ условни “.  Неофициално държавните източници настояват, че тактиката на премиера е да поддържа учебните заведения отворени, даже в случай че това значи понижаване на свободата на семействата да се социализират, с цел да разреши на служащите да вървят на работа и стопанската система да се движи.

Джонсън също по този начин стегна разпоредбите по отношение на покритията за лица , които ще станат наложителни след една седмица в музеи, галерии, кина и други закрити публични пространства, където непознати се смесват.

Последните данни на Службата за национална статистика разкриват, че новите инфекции са се удвоили от края на юни до към 4 200 дневно . Даунинг Стрийт е смутен от повишаването на инфекциите, скоро откакто разпоредбите бяха облекчени на 4 юли, с цел да могат две семейства да се срещнат на закрито.

Страховете са, че през есента и зимата, когато хората прекарват доста повече време на закрито,  инфекциите ще излязат отвън надзор през най-натоварения интервал за Националната здравна система (НЗС).

Източник на Даунинг Стрийт сподели: „ Няма доста доказателства,  че повторното отваряне на учебните заведения ще докара до огромна смяна в % на болест и явно оказва помощ на хората да отидат на работа.

Но това не е по този начин при групи хора, които се социализират. Трябва да бъдем деликатни,  за да отбраните стопанската система, тъй като тя към този момент понесе огромен удар.   “Борис Джонсън сподели, че въпреки да съжалява, че не може да продължи със идващия стадий на отваряне на стопанската система, той няма да разреши на вируса да " аргументи повече болежка и повече премеждия ".

Той също по този начин употребява момента, с цел да заложи у дома нов девиз „ ръце, лице, пространство “,  предопределен да напомни на британците за придържане към препоръките за хигиена, носене на маски и обществено разграничаване

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР