focus-news.netПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп се подигра на 16-годишната климатична

...
focus-news.netПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп се подигра на 16-годишната климатична
Коментари Харесай

Politico: Тръмп се подигра на Грета Тунберг

focus-news.net

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се подигра на 16-годишната климатична активистка Грета Тунберг в „ Туитър “, написа европейската редакция на  Politico .
Публикувайки фаталистично изказване, което шведският младеж направи по-рано в понеделник на специфичната среща на Организацията на обединените народи по въпросите на изменението на климата, Тръмп написа: „ Тя наподобява като доста щастливо младо момиче, което го чака ярко и прелестно бъдеще. Толкова хубаво да се види! “
Тръмп за малко участва на срещата на върха за климатичните дейности в Ню Йорк, само че напусна след 14 минути. Президентът поредно показва песимизъм във връзка с визията за провокирани от индивида климатични промени, а администрацията му отхвърли да направи въпроса някакъв приоритет.
Тунберг е част от интернационално придвижване с чести прояви за привличане на вниманието на хората към битката с климатичните промени, като, съгласно Politico, печели огромни благосклонности измежду младите. Туитът на Тръмп съдържа един от цитатите й от изявлението в Организация на обединените нации в понеделник: „ Хората страдат, хората умират, цели екосистеми се срутват. Ние сме при започване на всеобщо изгубване и всичко, за което можете да говорите, са парите и приказките за безконечен стопански напредък “.
Тунберг не загатва Тръмп или други водачи по име в своите забележки, само че се скара на международните водачи.
„ Вие ни проваляте “, сподели тя на събралите се водачи. „ Но младежите стартират да схващат вашето изменничество. Очите на всички бъдещи генерации са върху вас. И в случай че решите да ни неуспехите, споделям: Ние в никакъв случай няма да ви извиним “.
Миналата сряда Тунберг се обърна към комисия на конгреса във Вашингтон. „ Искам да изслушате учените - сподели тя. „ И желая да се обедините зад науката. И тогава желая да предприемете същински дейности “.
Тръмп не беше самичък в подигравките си към Тунберг. По Fox News Майкъл Ноулс уточни Тунберг като „ психологично болно шведско дете, експлоатирано от родителите й и от интернационалната левица “, след което се повтори и я назова „ психологично болна “ за повторно. Впоследствие малкия екран се извини за неговите мнения.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР