focus-news.netКметът на Община Стрелча отрече да е упражнявал натиск върху

...
focus-news.netКметът на Община Стрелча отрече да е упражнявал натиск върху
Коментари Харесай

Кметът на Община Стрелча отрече да е упражнявал натиск върху свои служители да напускат

focus-news.net

Кметът на Община Стрелча отхвърли да е упражнявал напън върху свои чиновници да напущат. На специфична конференция той изложи своята позиция за акцията на „ Икономическа полиция “ в постройката на общинската администрация на 12 март. По думите му към 9.40 часа във вторник в постройката са нахлули над 20 въоръжени служители на реда с револвери и белезници. Кола на „ Икономическа полиция “ е блокирала неговия автомобил, а друга – задния вход на общината. „ Петима чиновници на „ Икономическа полиция “ пристигнаха в кабинета ми и обясниха, че инспекцията е по сигнал на чиновник, който е съобщил, че е уволнен непозволено. Търсеха 17 молби за овакантяване и след към 9 часа претършуване на съвсем всеки кабинет, блокиране на работата на администрацията и опцията да се обслужват жителите, не откриха такива молби в кабинета ми “, изясни Чачов. Той означи, че през 2016 година е събрал чиновниците в залата на общината и им съобщил, че в случай че някой не желае да работи в новия екип или не може да се оправи, може да напише молбата си. Чачов не можа да си спомни тъкмо какъв брой чиновници са подписали такива молби - по думите му те са 6 или 7. Хората, които са ги подписали не са напуснали, не са и уволнени, против тях не е упражняван напън. Чачов сподели също, че против служителя, подал сигнала също има подаден подобен в „ Икономическа полиция “ за злоупотреби със служебно състояние, защото той е отговарял за инвеститорския надзор.

На конференцията Румен Петков, ръководител на Политическа партия АБВ - партията, която издигна кандидатурата на Чачов за кмет, уточни, че против кмета на Стрелча няма повдигнато обвиняване, нито има данни за осъществени стопански злоупотреби. Той съобщи, че е уверен, че шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик Йордан Рогачев би трябвало да бъде уволнен. „ Питам министъра на вътрешните работи Младен Маринов по този начин ли вижда работата на „ Икономическа полиция “ и какъв брой коства „ интервенцията “ в Стрелча. По думите му и в други институции при промяна на управническия екип се предлага на хората, които не са съгласни да работят с новия, да подадат молби и да изоставен. „ Не може да се ползват двойни стандарти и упорствам съответните органи да ползват закона “, разяснява Петков. Той посочи положителната работа на кмета на Стрелча Стойно Чачов и добави, че той ще бъде препоръчан за втори мандат. Според Румен Петков, с помощта на положителната работа на Чачов в Стрелча са отпуснати средства на фамилии с новородени, а детските ясли са безвъзмездни. Според Петков тези обществени придобивки са с доста по-голямо значение, в сравнение с последните „ събития “ в общината. Прокуратурата продължава следствието по случая в Стрелча, заяви представителят на Окръжната прокуратура Пламен Пантов. Той изясни, че към този миг предстоят голям брой дейности – разпити на очевидци, възможни експертизи като след обобщаването им прокуратурата ще оповести своята позиция и събраните доказателства. По досъдебното произвеждане са конфискувани материални доказателства – документи и компютри. „ Кметът на Стрелча за в този момент е без повдигнато обвиняване, само че следствието продължава с всички нужни процесуални дейности “, сподели също Пантов. По-рано през днешния ден кметът на Стойно Чачов сподели, че към момента не е разпитван и евентуално това ще стане идната седмица. Той посочи, че от неговия кабинет е конфискувана докладна бележка на чиновник от 2017 година и различен документ по кореспонденция, която няма общо със случая.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР