Флотилията е включвала изтребители J-10, J-11, J-16 и Су-30, стратегически

...
Флотилията е включвала изтребители J-10, J-11, J-16 и Су-30, стратегически
Коментари Харесай

Най-малко 141 китайски военни самолета са навлезли в тайванското въздушно пространство

Флотилията е включвала изтребители J-10, J-11, J-16 и Су-30, стратегически бомбардировачи H-6K, транспортни самолети Y-8, Y-9 и Y-20AR и KJ-500.

Китайските държавни медии оповестиха, че самолетите са били в цялостно бойно снаряжение.

 

Reuters пише, че " Китай е симулирал прецизни удари по обекти на територията на Тайван във втория ден от военноморските мнаневри в неделя.

 

Министерството на защитата на самоуправляващия се остров също заяви за " многократни навлизания на военни самолети “ и означи, че ще следи дейностите на ракетните войски на НОАК.

 

Пекин, който твърди, че Тайван е част от територията на обединен Китай, стартира тридневни военни учения към острова в събота, ден след завръщането на президента Цай Ин-вен от " директно " посещаване в Съединените щати.

Китайската държавна телевизия заяви, че патрулите и ученията към Тайван не престават.

 

" Под единното командване на командния център за взаимни интервенции на театъра, голям брой типове формирования направиха симулирани взаимни прецизни удари по основни цели на остров Тайван и близките морски зони и не престават да поддържат настъпателна позиция към острова “, се споделя в известието.

 

Командването на Източния спектакъл на китайската войска пусна къса анимация на симулираните офанзиви в своя акаунт в WeChat, показвайки ракети, изстреляни от земя, море и въздух към Тайван, като две от тях експлодират в пламъци, до момента в който удрят задачите си.

 

Източник, осведомен със обстановката със сигурността в района, споделя пред Reuters, че Китай е правил също симулирани въздушни и морски офанзиви против " непознати военни цели “ във водите край югозападното крайбрежие на Тайван.

 

" Тайван не е единствената им цел “, показва неназованият събеседник на организацията. " Много е провокативно “.

 

Министерството на защитата на Тайван заяви, че към 11 часа българарско време в неделя са забелязали към Тайван 70 китайски самолета, в това число изтребители Су-30 и бомбардировачи H-6, както и 11 кораба.

 

" Що се отнася до придвижванията на ракетните сили на китайските комунисти, армията на страната ни също ги следи от близко посредством взаимната система за разузнаване, наблюдаване и прехващане, а силите за противовъздушна защита остават в положение на висока подготвеност “, декларират от ведомството.

 

В известието се споделя още, че тайванските сили " няма да ескалират спорове, нито да провокират разногласия " и ще отговорят " по подобаващ метод " на ученията на Китай.

 

Източникът от службите за сигурност на Reuters осведоми, че към 20 военни кораба, половината от Тайван и половината от Китай, са се сближили покрай Средната линия на Тайванския проток, която от години служи като неофициална граница сред двете страни, само че не са се държали провокативно.

 

Китайският самолетоносач " Шандон “ излезе от Южнокитайско море във водите на Тихия океан и към този момент е на повече от 400 морски благи от югоизточното крайбрежие на Тайван, където организира учения.

 

Специалист от Китайската академия на военните науки означи пред китайския държавен вестник Global Times, че това е първият път, когато Китай намерено показва симулирани офанзиви против цели в Тайван.

 

Ключовите цели ще включват инфраструктура като писти, военни логистични уреди и мобилни цели, " с цел да бъдат унищожени с един удар, в случай че е належащо ".

Миналия август, след посещаване в Тайпе от Нанси Пелоси, тогава представител на Камарата на представителите на Съединени американски щати, Китай провежда военни игри към Тайван, в това число изстрелване на ракети във водите покрай острова.

 

Докато беше в Лос Анджелис предходната седмица, по време на това, което публично бе оповестено като пренос на връщане от Централна Америка, Цай се срещна с сегашния представител на Камарата на представителите на Съединени американски щати, Кевин Маккарти, макар предизвестията на Пекин.

 

Фактическото дипломатическо посланичество на Съединени американски щати в Тайван означи в неделя, че Съединените щати следят от близко ученията на Китай към Тайван и са " уверени “, че Вашингтон разполага с задоволително запаси и благоприятни условия на районно равнище, с цел да обезпечи мир и непоклатимост.

 

Вашингтон прекъсна дипломатическите връзки с Тайпе в интерес на Пекин през 1979 година, само че е длъжен по закон да даде на острова средствата да се отбрани.

Китай, който в никакъв случай не се е отказвал от вероятно потребление на мощ, с цел да сложи острова под собствен надзор, упорства, че Тайван е най-важният и сензитивен въпрос в връзките му със Съединените щати и тематиката е чест източник на напрежение, отбелязва организацията.

 

Пекин счита Цай за сепаратист и отхвърли многократните й апели за договаряния. Цай споделя, че единствено народът на Тайван може да реши бъдещето си.

 

През последните към три години Китай ускори военния си напън против Тайван, изпълнявайки постоянни задачи към острова, само че не в териториалното си въздушното му пространство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР