Флориан Скала напусна поста главен изпълнителен директор на bTV. На

...
Флориан Скала напусна поста главен изпълнителен директор на bTV. На
Коментари Харесай

Смяна на върха в bTV, Мартин Швехлак става главен изпълнителен директор

Флориан Скала напусна поста основен изпълнителен шеф на bTV. На тази служба, считано от през днешния ден, е назначен Мартин Швехлак, заяви bTV Media Group.

Швехлак е професионалист с извънредно задълбочени знания в разнородни медийни сфери и мениджърски опит, който обгръща телевизия, печатни и интернет медии и цифрови платформи, прецизират от медийната компания. Промяната идва два месеца след окончателното завършване на договорката, с която чешката PPF Group придоби медийния бизнес наCentral European Media Enterprises Ltd на пет пазара в Централна и Източна Европа. В България съдебномедицинска експертиза притежаваше bTV  Media Group.

" 2020-а беше изпълнена с провокации за цялата медийна промишленост, както и за bTV. Компанията беше в развой на придобиване през по-голямата част от годината, а в композиция с COVID-19 пандемията не е изненадващо, че част от силата беше изгубена. Намерението ми е да влея нова сила в наличието и програмата ни и да усъвършенствам цифровото ни разпространяване, тъй че българската публика да получи най-хубавото прекарване ", сподели новоназначеният основен изпълнителен шеф на bTV Media Group Мартин Швехлак.

Като основен изпълнителен шеф Швехлак, роден в Чешката република, ще докладва пряко на Любош Йетмар, избран още при промяната на собствеността за основен изпълнителен шеф на CME България. Той ще пътува от Прага, само че има намерение да прекарва повече време в София, в сравнение с в родния си град. 

" След като поех компанията през октомври, идентифицирах няколко тематики и начинания, към които PPF може да прибави стойност. Мартин Швехлак ще се концентрира върху модернизирането на нашето наличие, стратегия, формати и цифрови канали и съм убеден, че ще съумеем да адресираме и всички други хрумвания и да засилим позицията си. Благодарим на Флориан Скала и му пожелаваме същия триумф, който реализира в bTV, и в бъдещите му инициативи ", разяснява измененията във висшия мениджмънт на българската компания Любош Йетмар.

Мартин Швехлак работи от 1993 година насам в печатни, радио, цифрови и телевизионни медии в Чешката република като е заемал редица различни постове - от редактор, през основен редактор до висши мениджърски функции. Швехлак е отпред на новините на TV Nova в Чешката република от 2013 година до 2018 година, като под негово управление малкия екран резервира позицията си на най-уважаван и гледан ТВ източник на вести. Той е бил и член на интернационалната комисия на съдебномедицинска експертиза за новините и е работил с всички структури на CME по отношение на публицистичното отразяване, наличието и програмните начинания. През последната година Швехлак работи като съветник на PPF, като проучва и следи новините, форматите, наличието и цифровите канали във всички пазари на съдебномедицинска експертиза. Той се причислява към bTV Media Group в София, България, през 2020 година, на поста основен изпълнителен шеф, с задачата да модернизира, влее сила и усъвършенства представянето на цялото програмно наличие, формати и цифрови канали. 

" Основната задача, обвързвана с моето предопределение като основен изпълнителен шеф на bTV Media Group – да подобря цялостните резултати на компанията – беше сполучливо изпълнена и аз поемам към нови провокации с огромно задоволство. Благодаря на страхотния екип на bTV за всичко, което постигнахме дружно и съм благополучен, че оставям компанията в положителни ръце ", съобщи досегашният изпълнителен шеф Флориан Скала. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР