Флора БургасПриморски парк0 коментара за Флора БургасСъбития в обекта:Global Game

...
Флора БургасПриморски парк0 коментара за Флора БургасСъбития в обекта:Global Game
Коментари Харесай

Световният хакатон Global Game Jam отново идва в Бургас

Флора БургасПриморски парк

0 коментара за Флора Бургас Събития в обекта:Global Game Jam14:00/25.01.2019Виж всички 3 събития в Флора БургасЗа пета поредна година, в последния уикенд на януари Бургас става част от най-мащабния учебен хакатон за основаване на компютърни, настолни и улични игри в света - Global Game Jam, който се организира редом в стотици градове на планетата.

Тридневната гейм страст, съпроводена с забавни лекции и доста награди, стартира на 25 януари от 14.00 ч. в експоцентър " Флора " и ще продължи три дни.

Хакатонът Burgas Game Jam 2019 събира на едно място запалянковци от всевъзможни области, които разполагат с по-малко от 48 часа и авансово незнайни условия, с цел да измислят нова игра.

Работи се по обща тематика, която се пази в загадка и ще бъде оповестена за всички по света участници по едно и също време. Игрите се основават в екипи, процесът е  натоварен, като времевото ограничаване е за да подтиква творчеството.

През първия ден на хакатона ще има лекции от експерти на тематика по какъв начин се вършат игри, след което би трябвало да се образуват екипите и стартира работа. Накрая идва празненство, на което участници и посетители ще тестват основаните прототипи, като всеки избере своя обичан.

Не се изисква опит в правенето на игри - ще го натрупате на място. Добре пристигнали са както всички програмисти, по този начин и дизайнерите и сценаристите, без които играта би била единствено парче код. Сами си изберете ролята.

Запазете своето място в залата с панорама към морето тук:
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР