Фламенго победи с 2:1 аржентинския Велес Сарсфийлд в реванша от

...
Фламенго победи с 2:1 аржентинския Велес Сарсфийлд в реванша от
Коментари Харесай

Бразилските Атлетико Паранензе и Фламенго ще играят на финала на Копа Либертадорес

Фламенго победи с 2:1 аржентинския Велес Сарсфийлд в реванша от полуфиналите и доближи до финала за трети път в последните четири години.

Това ще бъде трети следващ край, в който играят два бразилски тима.

Педро в 42-ата минута и Мариньо в 68-ата бяха точни за Фламенго, а за гостите се разписа Лукас Прато в 21-ата минута. Първата среща приключи с победа на бразилския тим с 4:0.

На финала Фламенго ще играе против бразилския Атлетико Паранензе, който победи на полуфиналите първенеца от последните две години Палмейрас.

Реваншът на 7 септември приключи 2:2, само че бразилците завоюваха първата среща с 1:0 и ще спорят за трофея. Бившият футболист на Лудогорец Алекс Сантана стартира като титуляр за Атлетико, получи жълт картон в 27-ата минута, а на полувремето беше заменен.

Финалът ще се играе на 29-ти октомври на стадион " Монументал Банко Пичинча " в Гуаякил (Еквадор).

Фламенго е повторен притежател на Копа Либертадорес (1981, 2019). През предишния сезон отборът също доближи до финала, само че загуби от Палмейрас след продължения с 1:2. Атлетико Паранензе в никакъв случай не е печелил Копа Либертадорес, а през 2005-а тимът загуби от Сао Пауло с 0:4 в разногласието за купата.

Фламенго, който неотдавна подписа с чилийския полузащитник Артуро Видал, към момента е непобеден в шампионата.

Атлетико ще играе на първи край от 17 години, воден от треньора Луис Фелипе Сколари.

Сколари, който има две трофеи в Копа Либертадорес, доближава до четвърти мач за трофея. През последните седмици той загатна, че това може да е последната година от кариерата му като треньор.

Копа Либертадорес се организира от 1960 година насам. С най-вече титли е аржентинският Индепендиенте, който е спечелил всичките седем финала, в които взе участие.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР